Dvojdomek

Dvojdomek
Dvojdomek, který navrhli, vyprojektovali a postavili KLUJ ARCHITEKCI, je alternativou k všudypřítomným levným nízkopodlažním domkům v Polsku. Tento projekt je určen pro náročnější klienty, kteří oceňují kvalitu a estetiku.

Navzdory tradičnímu funkčnímu uspořádání (v přízemí se nachází denní zóna, první patro je noční zóna), je dům neobvyklý. Prvek, který jej odlišuje od ostatních dvoupatrových domů, je specifická forma, která vznikla odsazením nočních zón jednotlivých domů od sebe. Toto řešení poskytuje akustický komfort, který je v této části domu velmi důležitý. Hmota dvojdomku je doplněna předsazenými střechami vstupních a zahradních zón, které chrání uživatele před nadměrným přehříváním v létě a proti dešti v oblačných dnech. Zastřešení zahradní terasy také dodává pocit intimity při odpočinku na terase.

Dvojdomek byl navržen tak, aby se mohl snadno přizpůsobit individuálním požadavkům klientů. Prostor v přízemí se může přeměnit na garáž, nabízí se možnost využití nucené ventilace s rekuperací tepla, a pokud budou chtít obyvatelé rozšířit venkovní pobytové plochy, po instalaci zábradlí na střechu získají další velkou terasu.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od KLUJ ARCHITEKCI