Rodinný dům K zahrádkám

Rodinný dům K zahrádkám
Adresa: K zahrádkám, Praha, Česká republika
Realizace:2004
Užitná plocha:223 m2
Obestavěný prostor:837 m3


Pozemek ve tvaru obdélníka je situován uprostřed předměstské zástavby rodinných vilek a nízkých činžovních domů na rovinném terénu. Půdorys domu rozděluje úzkou parcelu na dvě části, na jihu je umístěna velká zahrada s terasou, na severu je menší hospodářská část. Z ulice je hlavní zahrada odcloněna masivní zdí.
Dům je postaven z monolitické železobetonové konstrukce, která je opláštěná přírodními pálenými cihlami. Do této cihlové karoserie jsou obdobně jako u auto skel osazeny do skrytých rámů celoskleněné okenní tabule v líci s fasádou. Každý okenní otvor je vybaven větrací klapkou.
Forma domu začíná polozapuštěným podélným objektem garáže, která plynule přechází do obytného kvádru. V patře se hmota otáčí a je vykonzolovaná nad terasu a nad zatravněnou střechu garáže směrem na jih.
Vnitřní struktura domu je definována centrálním schodištěm , kolem kterého jsou umístěné obytné místnosti.
V přízemí se nachází zádveří, koupelna, obývací pokoj, kuchyně, pracovna , prádelna. V patře jsou umístěny 4 ložnice, šatna, koupelna .
Čistá forma kvádrů nepravidelně vybraná velkoryse prosklenými rohovými okny, režné zdivo, pevné prosklení na vnější úrovni fasády v kombinaci s lesklými černými klapkami jsou podstatné prvky této realizace.
Jan Schindler
4 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Moc pěkné
Jan Růžička
10.02.06 06:49
Náklady
pipe
10.02.06 08:26
...
Petr Pištěk
10.02.06 08:57
Bravo
Daniel John
10.02.06 11:20
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od 4A architekti, s.r.o.