Queens Flagship Store Praha

Queens Flagship Store Praha
Adresa: Jindřišská ulice 937/16, Nové Město, Praha, Česká republika
Realizace:2017
Užitná plocha:168 m2


Nová vlajková pobočka streetwear a sneakers obchodu Queens sídlí od poloviny prosince 2017 v Jindřišské ulici 16. Má 168 m² prodejní plochy a 16 m² venkovních výloh. O interiér se postaralo designérské duo Boris Klimek a Lenka Damová. V téhle lokaci se Queens pohybuje už 12 let, začínal v ulici U Půjčovny 6 a teď se přestěhoval z Panské 5. Na nové adrese je v dobré společnosti, jeho sousedy jsou dva nejzajímavější gastro projekty loňského roku - bistro Špejle a řeznictví a restaurace Kantýna.

„Mám obrovskou radost, jak Queens za těch 15 let od založení vyrostl. Ze sekáče s pár kousky na věšáku se nám podařilo vybudovat úspěšný podnik, který stál u zrodu tuzemské sneakers scény. Od začátku to děláme s láskou a nadšením a rozhodně nás to nepřestalo bavit. O nové pražské pobočce jsme už dlouho snili. V atraktivní lokality jen pár kroků od hlavní nákupní třídy tak budujeme centrum streetwear módy. Jsme rádi, že na to nejsme sami a že střed města organicky roste stejným způsobem jako třeba v Berlíně,“ říká Lenka Ondruchová, zakladatelka a majitelka Queensu.

„Streetwear máme rádi a spolupráce s Queensem nás těší. Byla to výzva podílet se na takovém projektu v době, kdy se Queens posouvá dopředu raketovým tempem. A taky jsme díky tomu poznali milý a schopný tým lidí, co za firmou stojí. Spolupráci jsme si vyzkoušeli už při realizaci prodejny v Brně, její návrh vznikal souběžně s návrhem té pražské. Měli jsme v podstatě volnou ruku, takže ideální stav,“ říká Boris Klimek. Do vizuální podoby obchodu, především do jeho funkčních prvků, se přirozeně promítá DNA Queensu, tedy tenisky a streetwear. „Náš cíl byl vytvořit vzdušný a lehce industriální, ale na druhou stranu funkční interiér, kde se bude zákazník cítit dobře. Nechtěli jsem to překombinovat, vybrali jsme si proto několik originálních dominant, třeba solitérní stojany na oblečení ve formě naddimenzovaných nákupních tašek a stolky, co vypadají jako krabice na boty. Bavilo nás pracovat se symbolikou firmy přenesenou do podoby grafických ikon,“ říká Lenka Damová.

Dvě třetiny obchodu tvoří prodejní plocha, zbytek pak sklad a zázemí pro zaměstnance. Prodejna je rozdělená na dva celky. Ten vstupní, který je větší, slouží hlavně k prezentaci bot a oblečení (kovové stojany a sokly). Na stěnách jsou speciální panely pro umístění limitovaných edicí tenisek, které se často hodí spíš do galerie než na běžné nošení. Dominantou první místnosti je velký neonový nápis Queens. Z tohoto prostoru pak zákazník plynule přechází do zóny pro placení a výdej online objednávek, kde jsou i zkušební kabinky. Předěl mezi oběma místnostmi designeři oproti původní dispozici velkoryse rozšířili a opticky je tak propojili. Zachovali u něj dramatickou strukturu neopracovaného materiálu, aby znázornili expanzi Queensu, který pořád roste a potřebuje víc a víc prostoru.

Klimek a Damová pracovali s kontrastní barevností v tónech bílé, šedé a černé. Pozornost tak automaticky směřuje na vystavené produkty, zákazníka v interiéru nic neruší. Co se týče materiálů, použili netradiční kombinaci na míru vyrobených truhlářských prvků (mořená překližka v bílém a dubovém provedení) a kovových rámů. Celý prostor má litou podlahu s epoxidovou stěrkou. Prodejna je také technicky vybavená pro pořádání nejrůznějších eventů (pop-up prodejní akce, hudba), nechybí projektor a kvalitní ozvučení.

Pražský flagship store není jedinou novou pobočkou, se kterou Queens tento rok přišel. Hned v lednu 2017 koupil streetwear & sneakers divizi firmy Woodies včetně kamenné prodejny v centru Ostravy, kterou navrhl architekt Petr Kundrát z ateliéru PROJEKTSTUDIO. V květnu potom potom otevřel novou pobočku v Brně. Ta má 105 m² a sídlí na atraktivní adrese v samém srdci města, kudy proudí asi 2 000 lidí denně. O její podobu se také postarali Klimek a Damová.
0 komentářů
přidat komentář