Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Rekonstrukce rodinného domu Klánovice

Autor: Ondřej Tuček
Adresa: Klánovice, Praha, Česká republika
Projekt: 2013 Realizace: 2015
Užitná plocha: 134 m² Zastavěná plocha: 148 m²
Plocha pozemku: 508 m²

Původní domek byl postaven roku 1999 na pozemku, který byl oddělen ze sousední zahrady. Noví majitelé od začátku počítali s tím, že jej budou muset přestavět, aby lépe vyhovoval jejich potřebám.
Bylo zejména zapotřebí zcela změnit vnitřní dispozici přízemí, tak aby mohl vzniknout velkorysý obytný prostor s kuchyňským koutem, orientovaný na jih do zahrady. V rámci prav vnitřního rozvržení bylo přeřešeno i vstupní zádveří, hala a wc. Původní ocelové schodiště bylo vyměněno za nové dřevěné. V podkroví byla zrekonstruována koupelna a WC.
Dům byl zvenčí očištěn od vstupního přístřešku na severu a balkonu na jihu. Cca 1/3 oken byla přeformátována či zcela nově vybourána. Byla přistavěna terasa s dřevěnou pergolou v návaznosti na obytný prostor, přístupná dvojicí posuvných dveří. Také byl vybudován přístřešek pro auto, jehož konstrukce zároveň vytváří kryté závětří před vstupem do domu a navíc integruje malou kůlnu. Vzhledem ke stísněným podmínkám tato kůlna tvoří zároveň hranu pozemku a plynule přechází v nové dřevěné oplocení pozemku směrem do ulice. V rámci její fasády jsou skryté původní nevzhledné pilířky měření plynu a elektřiny. Nové venkovní prvky přísně respektovaly stávající stromy.
V rámci stavebních úprav byly vyměněny všechny dveře, okna, podlahy a obklady. Dům byl zateplen a opatřen novou šedou fasádou. V rámci jejího řešení byly pečlivě ošetřeny detaily návazností u soklu, střechy a štítu budovy. Byly zkráceny extrémně dlouhé přesahy krokví a vyměněna střešní krytina. Celkově dům získal moderní vzhled. Nové venkovní prvky tesařských konstrukcí jsou ponechány v přírodní barevnosti a opatřeny transparentní lazurou.
Rekonstrukcí prošly i domovní instalace, byl osazen nový úsporný plynový kotel, upraveny rozvody vody, kanalizace a elektřiny. Také byla vybudována šachta pro vsakování dešťové vody.
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Petr Šmídek, 17.12.17
Návštěvnost: 5462 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Leden 2018
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2018
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.