Kavárna Organica

ÚOCHB AV ČR

Kavárna Organica
Kavárna výzkumného ústavu v pražských Dejvicích slouží jeho zaměstnancům a je umístěna v poměrně stísněném podélném prostoru v prvním patře hlavní budovy s výhledem do korun stromů na Flemingově náměstí.
Abychom do ne zrovna ideálního prostoru umístili dostatečný počet míst k sezení a zároveň publiku zajistili pocit soukromí, zvolili jsme uspořádání nízkých boxů vycházející z tradice klasických vídeňských kaváren, kde hosté sedí poměrně blízko sebe, ale díky vzájemnému pootočení jednotlivých sezení mají dostatečné soukromí v živé kavárenské atmosféře. Ve Vídni dodnes takové uspořádání můžeme nalézt v legendárním Café Muzeum, nebo v Café Diglas na Wollzeile.
Dřevěné stolky s mramorovou deskou doplňují klasické tonetky v přírodním buku. Na čelní stěně jsou osazeny velké prosvětlené hodiny zrcadlící se v protilehlém velkoplošném zrcadle, bar z bílého umělého kamene nasvětlují svítidla ve tvaru laboratorního skla. Na vstupní prosklené dveře jsme osadili dřevěná madla v klavírovém laku s mosazným kováním, která byla dříve osazena na kyvných dveřích u hlavního schodiště, která s ohledem na požární předpisy odtud byla odstraněna. Použili jsme je tedy v kavárně, aby tato stopa z domu nezmizela úplně. 
Prostor 008
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Prostor 008 s.r.o.