Rodinný dům Nový Lískovec

Rodinný dům Nový Lískovec
Rodinný dům v nároží bloku podél frekventované komunikace na poměrně komplikované parcele v Brně – Novém Lískovci. Pozemek je svažitý (převýšení cca 2,5m), orientovaný východ – západ. Navržený objekt řeší uzavření struktury bloku a současně se vymezuje vůči přilehlé rušné ulici, která je hlavní dopravní tepnou městské části.
Obytné místnosti jsou orientovány do zahrady, ke komunikaci je situováno provozní zázemí domu. Hlavní vstup do objektu, stejně jako garáž, sklad a malá výdejna e-shopu jsou umístěny do 1pp, které výškově navazuje na přilehlou ulici. Podlaží je z větší části pod úrovní terénu, do vstupní haly přivádí světlo velkoplošné mléčné zasklení nároží domu. Hlavní obytný prostor s kuchyňským koutem a pracovna navazují na zahradu ve vnitrobloku na úrovni 1np. Klidové podlaží ve 2np obsahuje tři ložnice, koupelnu a prosvětlenou chodbu fungující zároveň jako šatna.
Základní objem domu tvoří kvádr osazený ve svažitém terénu, směrem do ulice doplněný nižší hmotou navazující na římsu sousedního objektu. Fasáda do ulice s minimem okenních otvorů, směrem do vnitrobloku velkorysé prosklení obytných prostor.
Dům vytápí tepelné čerpadlo, těží z pasivních zisků sluneční energie.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
je to milé
Sv.Sl.
05.10.17 10:11
citlivé k okolí
Jaromír Rybár
12.10.17 10:15
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od KST architekti