Pivovar Beer Factory-Plzeň

Pivovar Beer Factory-Plzeň
Objekt, v jehož útrobách se nachází pivovar, leží na křižovatce ulic Dominikánská a Veleslavínova v bloku domu, který vymezuje Náměstí Republiky. Rohový dům tvoří součást blokové zástavby. Uvnitř vnitrobloku se nachází zahrada.
Pivovar BEER FACTORY byl založen roku 2016. S roční výrobou 2400 hektolitrů je druhým největším pivovarem v Plzni. Nabízí 10 druhů vlastních piv a velký výběr lahvových piv od nejlepších světových malých pivovarů.
Pivovar je koncipován jako dvoupodlažní prostor s vloženým patrem. Rozkládá se téměř v celé půdorysné ploše domu.
V přízemí se nachází hlavní prostor restaurace se zázemím, kuchyní a přilehlým rozšířením na galerii a odděleným salónkem s výhledem do zahrady. Přízemní prostor slouží jako srdce celého pivovaru jehož  středem je hlavní bar s dvěma varnami, které jsou napojeny na prostory podzemního podlaží, kde je hlavní část technologie.
Prostor restaurace je vizuálně propojen s ulicemi skrze velké výsuvné výkladce, které tvoří součást vysokého řádu parteru domu.
V podzemní části se rozkládají technologické prostory, pivní klub a zázemí. V pivním klubu je také bar ze kterého je umožněn vizuální kontakt přes prosklenou stěnu s technologickou částí, aby i návštěvník měl možnost nahlédnout pod sládkovu pokličku.
Zahrada byla součástí druhé etapy výstavby, slouží jako letní prostor s možností grilování a s letním barem. Její otevření se odehrálo na jaře 2017.
Interiér je inspirován názvem BEER FACTORY. Byly zde uplatněny industriální prvky osvětlení, zařízení baru, přiznaná vzduchotechnika, elektrické rozvody, zábradlí apod.
Materiály jsou použity v jejich naturální podobě, jako je cihla, dub, ocel, měď, nerez, štuk a sklo.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
...
Daniel John
15.11.17 10:33
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od projectstudio8