Minibyt na pavlači

Minibyt na pavlači
Spolupráce:Stanislav Heidler, Blanka Heidlerová
Adresa: Rybalkova, Praha, Česká republika
Realizace:2017
Užitná plocha:25 m2
Náklady:500 000 CZK



Kolik prostoru na bydlení potřebuje mladý člověk pro život ve městě? Život bez závazků, s velkým počtem koníčků a zájmů? Pravděpodobně málo. Možná ještě méně než málo. Dokonce ho může sdílet s někým druhým. A pořád se vejdou. Čas trávený v interiéru domova se zúžil na čistých 8 hodin spánku. Zbytek dne si užíváme v interiéru kanceláře, kavárny, galerie, restaurací a barů. S klesajícím počtem zakoupených metrů čtvercových tedy klesají roky v oprátce bankovní půjčky. Pak by 25 m² na 25 let mělo stačit.
 
Parametry bytu jsou ideální. Když je ve vztahu dusno, je možné vyvětrat čtyřmi okny s výhledem do vnitrobloku, do osmimetrové skříně schováte úplně všechny kostlivce, uprostřed garsonky najdeme rozkládací stůl pro bandu přátel z facebooku. Intimitu v koupelně zajistí při horké sprše samozamlžovací sklo, na pavlači nechybí sklad pro hromadění nesmyslů. Přes víkend je možné převléknout postel, zamknout drahé kovy do trezoru a pronajmout byt přes AirBnb. Na výlet je vyděláno.
 
Se vzhledem se nikdo moc nemazal. Strakatý dub byl ve slevě, nábytek se skoro celý vyskládal z IKEA a dlažbu obkladač málem položil obráceně kvůli podobnému vzhledu rubu a líce. Z nedostatku omítkové směsi zůstal na stěně obraz původního zdiva. Nesmíme však opomenout špe(r)k interiéru - na výklopné posteli si truhláři slušně mákli!
 
Byt je manifestem, zkušeností a pádným argumentem mladého architekta, který pak bude na jednání s klientem moci razit heslo: "Ano, to se vejde!"
4 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
prispevok
Peter Koman
17.07.17 02:00
PĚKNÉ DÍLKO na začástek
Dagmar Kovalčíková
20.07.17 02:21
.....
Ivana
20.07.17 10:44
...
Daniel John
20.07.17 10:57
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Studio Reaktor