Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb
NOVY fullbanner
HLEDEJ v sekci     
bilding
Architektonická a umělecká škola pro děti a mládež

Autor: studio3
Adresa: Amraserstraße 5a, Innsbruck, Rakousko | mapa
Web: www.bilding.at
Investor: aut.architektur und tirol
Projekt: 2013-14 Realizace: 2.10.2015
Užitná plocha: 240 m² Zastavěná plocha: 450 m²
Plocha pozemku: 940 m² Obestavěný prostor: 900 m³

Autor vítězného návrhu: Niklas Nalbach
Vedoucí ateliéru: Walter Prenner, Wolfgang Pöschl, Verena Rauch
Spolupracující studenti: Sabrina Aichner, Dilan Basbuga, Manuel Bonell, Jan Claßen, Gülsüm Coban, Tobias Dorsch, Marlene Fromm, Thomas Innerwinkler, Jonas Koblmüller, Lukas Kochendörfer, Veronika Koller, Bernardin König, David Kranebitter, Lisa Kranebitter, Julius Kress, Nihan Mair, Lisa-Marie Martach, Aleksey Moskvin, Alexander Neuwirth, Evangelos Palaskas, Sandra Rohrmoser, Ferdinand Rubach, Ufuk Sagir, Fabien Stoque, Ana Turcan, Andreas Wagner

Projekt vznikl v experimentálním studiu na Technické univerzitě v Innsbrucku, kde třicet studentů pod vedením Waltera Prennera, Vereny Rauch a Wolfganga Pöschal v zimním semestru 2014 pracovalo na projektu “KUNSCHTschule“ sloužícímu k architektonickému vzdělávání dětí a mládeže od čtyř do devatenácti let. Na konci semestru byla ze sedmnácti projektů doporučena k realizaci práce Niklase Nalbacha, která nabízela jeden otevřený kontinuální prostor volně přecházející z interiéru do okolního parku. Tým studentů podporovaný místními firmami (velkou měrou financováno ze soukromých zdrojů) a tyrolským architektonickým institutem (aut. architektur und tirol) měl pět měsíců na dopracování projektu a v průběhu léta 2015 dřevěný pavilon vlastníma rukama postavili. Dočasná dřevěná stavba je ukrytá v parku Rapoldi za městskou plovárnou. Pavilon je složený z desek lepeného dřeva potažených z venku nepromokavou bílou membránou. Na rozdíl od vnější běloskvoucí dynamické formy působí interiér z masivního dřeva přívětivým dojmem. Velké prosklené plochy oken směřující do zeleně zlepšují celkovou atmosféru. Od vstupu se objekt rozvětvuje několika směry, vytváří zákoutí pro různé aktivity, ale současně si udržuje dojem jednoho společného prostoru. K lepšímu propojení pavilonu s okolním parkem slouží přilehlé dřevěné terasy o celkové rozloze 200 m².
Kromě architektury účastníci uměleckých kursů objevují také oblast malby, sochařství, designu, filmu a nových médií. Kromě samotného objektu studenti také navrhli veškeré vnitřní zařízení a přímo se podíleli na realizaci.
Autor: Petr Šmídek, 06.07.17
Návštěvnost: 6200 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Prosinec 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.