Hotel Fairhotel

Hotel Fairhotel
Grafický design:WAL1

Adresa: Rybářská 202/19, Brno, Česká republika
Investor:Fairhotel s.r.o.

Projekt:2013-14
Realizace:2015-16



Autorka interiéru: Ing. arch. Milena Galátová
Autor stavby: Ing. arch. Jan Trubačík

Hotel Fairhotel se nachází v blízkosti areálu BVV. Vznikl zrekonstruováním původně průmyslové budovy, která stojí na rohu ulic Poříčí a Rybářská. Jedná se o třípodlažní podsklepenou budovu. Hotelu tvoří 28 pokojů pro hosty, recepce s lobby barem, hotelová restaurace sloužící i pro hosty z ulice, dvě konferenční místnosti a hotelové wellness. Na střeše je hotelovými hosty sezóně využíván SKYbar s výhledem na historické centrum.

Recepce hotelu, lobby bar
R
ecepce hotelu byla navržena jako jednoduchá bílá krabička obalená bílým sklem a zjemněná použitím bílé lesklé drapérie na pozadí. Dominantou tohoto prvku se stává fialově svítící neon s názvem hotelu. Po bocích recepce je navržena stříbrošedá pruhovaná tapeta, která přechází do prostoru restaurace a tím oba prostory propojuje v jeden celek. Kontrastem k prostoru recepce se stává prostor určený pro lobby bar. Jde o tmavý, útulně zařízený prostor, jehož součástí je krb a několik typů sezení pro hosty. Na podlaze je šedá cementová stěrka, kterou v této části doplňují koberce. Dominantou tohoto prostoru je prosvícený Onyx umístěný na hlavní stěně. Z barevnosti onyxu vychází i zvolená barevnost celého prostoru. Vše doplňují drátěná a dřevěná svítidla organických tvarů.

Restaurace

Prostor určený hostům tvoří dvě místnosti - místnost s barem, která jak provozně, tak svojí barevností navazuje na recepci a salónek s krbem. Bar je opět navržen jako bílá krabička obalená sklem. Na obvodových stěnách baru je použita prostorová grafika s motivem džungle a papoušků. Desky stolů jsou z masivního dubového dřeva a jsou nasvíceny organickými bílými hadicemi ze stropu.
Na stěnách najdeme stejné pruhované tapety jako v recepci, na oknech japonské rolety s potiskem. K zútulnění byl prostor pod stoly opět doplněn kobercem. Barevnost tohoto prostoru je v bílo-béžovo-šedých odstínech. Druhá místnost restaurace je odlišná už tím, že má dřevěnou podlahu z masivního dubu, stěrku na stěně krbu a výraznou tapetu na zbývajících zdech. Na tapetě grafici pracovali s motivy džungle a papoušků mnohem velkorysejší formou. Dominantou tohoto prostoru se kromě tapet stává i nově navržené kovové okno. Stoly z masivního dubu doplňují židle polstrované béžovou ekokůží.

Pokoje
V hotelu najdeme pokoje různých prostorových kategorií. Od jednolůžkových, přes dvoulůžkové až po apartmán. Navrženy byly ve třech barevnostech - zelená, žlutá, fialová. V čelním traktu 1.np se nachází prostorově i svojí výbavou nejluxusnější pokoje. Pro každý tento pokoj byla navržena tapeta na míru. Vzhledem k vyšší výšce stropů v těchto pokojích došlo ke snížení stropu nad postelí - nebesa. Nábytek byl atypicky navržen pro všechny pokoje na míru v barevnosti, která pro daný pokoj byla zvolena.
Stejně tak byly i obklady koupelen zvoleny dle barevnosti jednotlivých pokojů. Výrazným prvkem interiéru hotelových pokojů jsou svítidla a také dekorativní textilie a koberce.
Milena Galátová
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Milena Galátová, Jan Trubačík