Lusso Caffe, Zlín

Lusso Caffe, Zlín
Spolupráce:Petr Zámečník, Klára Lukešová
Adresa: Tř. Tomáše Bati 627, Zlín, Česká republika
Projekt:2016
Realizace:2016


Kavárna Lusso Caffe se nachází na třídě Tomáše Bati ve Zlíně a byla vytvořena díky impulsu investora, jehož velkými koníčky jsou mimo jiné dobrá káva a krásná auta. Atmosféra techniky, rychlosti a vůně benzínu tímto místem prostupuje zcela přirozeně, neboť se kavárna nachází v těsném sousedství mnoha autosalonů a servisů, které v této oblasti lemují hlavní tah Zlínem.
Koncepce interiéru kavárny vychází ze stavebního a materiálového řešení stávajícího objektu. Jde o železobetonový skelet, jehož obvodové vyzdívky jsou tvořeny vápenopískovými cihlami. Beton a režné zdivo se propisují i dovnitř kavárny a jsou doplněny dubovým dřevem, sklem a kovem. Podhled kavárny tvoří dřevěné lamely, které zlepšují akustiku a zároveň je do nich integrováno osvětlení a ozvučení prostoru.
Důraz byl kladen i organizaci provozu a posezení. Podél západní stěny objektu byly situovány místa s pohodlnými křesly pro soukromá jednání, v zadní části kavárny je pak umístěn malý salonek. Přední část prostoru u prosklené stěny je vybavena lehkými mobilními židlemi a stolky a tvoří multifunkční prostor, který kromě samotného provozu kavárny skýtá možnost pro konání autogramiád, barmanských show, či různých firemních akcí. Prosklená shrnovací stěna v letních měsících umožňuje úplné propojení předního prostoru kavárny s terasou. Celé místo tím dostává odlišný druh atmosféry a  skýtá návštěvníkům možnost v klidu a pohodlí pozorovat rušný život krajského města.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Pšenčík Semančík Architekti