Rodinný dům s provozovnou

Rodinný dům s provozovnou
Dispozičně i hmotově je dům rozdělen na tři části, přičemž každá část má jinou funkci a každá část je přepojená s exteriérem "svojí terasou".

U vstupu na jihozápadní straně je provozní část domu, kde se nacházejí sklepní prostory, wc, prádelna a provozovna na výrobu dortů. Malá provozovna pouze s denním provozem slouží na výrobu dortů a cukrárenských výrobků. Provozovatelem prostoru bude paní majitelka rodinného domu - bez zaměstnanců. Provozovna v podstatě tvoří část domu, paní při práci bude využívat svoje domovní hygienické prostory.

Hlavní vstup do objektu je orientován k ulici K vodárně. Nachází se tu taky vstup do provozovny. Vzhledem k jihozápadní orientaci vstupních prostor je před vstupem do objektu navrženo nádvoří se záhonem, které by mohlo sloužit jako doplňková terasa. Druhou část tvoří obytný prostor s kuchyní a je navržen o 0,5 m níž od vstupní části s plynulým přechodem přes terasu do zahrady. Obytná část využívá západního slunce - je zde navrženo velké okno se sezením na parapetu. Třetí část tvoří patro rodinného domu. Jedná se o intimní část domu se soukromou střešní zahradou. Nachází se zde tři dětské pokoje, ložnice, šatna a hygienické prostory. V centrální části patra je schodiště a společná komunikace prosvětlená skrz střešní světlík a prosklení nad dveřmi v příčce. Všechny místnosti na východní fasádě druhého podlaží mají přímý kontakt s prostornou střešní terasou, se střešní zahradou. V jižním rohu pozemku je navržena samostatní garáž pro dvě vozidla. Garáž je s domem spojená krátkým přístřeškem, který umožnuje pohodlný přechod z garáže do sklepu a taky přímo do domu.

Fasáda všech částí domu, garáže a taky přístřešku - heraklith. Betonové parapety. U vstupu je hmota v přízemí rodinného domu uskočená o 1,5 m. Tato část fasády je materiálově odlišená - kamenný obklad trachyt.
Interiér - dubová podlaha, mozaika, "bezrámové" dveře, betonová deska v kuchyni. Rámy oken jsou dřevohliníkové navržené ve tmavě šedém odstínu. Velké otvory, bezrámové. Vytápění - tepelné čerpadlo.
3 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Paráda
Jurec
19.04.17 05:16
Z venku pěkné...
Vít Blaha
20.04.17 03:29
...
Daniel John
20.04.17 09:37
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Markéta Cajthamlová, Daniela Slížová