Jednací prostory Publicis One

Jednací prostory Publicis One
Spolupráce:Kateřina Stiehlová, Matej Marada, Michal Rouha
Adresa: Jankovcova 1114/23, Holešovice, Praha, Česká republika
Realizace:2017


Setkání architektů s klientem bylo tradiční. Kafe, voda, sepsané zadání a 20 minut času na vysvětlení.  Úkol zněl jasně - vytvořit nové jednací prostory ve tmavém sklepním podlaží průmyslové stavby. Mohli jsme navrhnout obyčejné, klasické "jednačky". Takových už bylo hodně. Ale papír snese všechno, a tak jsme osvícené jednatelce představili první skici. A povedlo se.

Po otevření dveří výtahu vás světelné linie tmavých stěn navedou tím správným směrem, na jednání se společností Publicis One. Vstupujete do kontrastně bílého prostoru, z recepce vás oslní reference klientely, která zde byla před vámi. Skrze průhledy je možné pohlédnout do dalších částí interiéru.

V hlavním sále stojí barevný hrdina. Je slepený ze storyboardů, které mediálka používá k prezentaci kreativních kampaní. Je nasvětlený jako modelka, aby vynikla jeho důležitost. Musí být pořádně rozkročený, mohutná bedra ponesou tíhu velkých rozhodnutí a podpisy dlouhých kontraktů.

Menší jednací místnost je určena svižnému brainstormingu. Dlouhá role papíru a plno prázdných kartonových rour tvoří konstrukci stolu připomínající válce v tiskárně, vznik tištěného média. Vezmi si žlutou tužku a namaluj si…harmonogram investic.

Volný prostor spojující všechny místnosti je vyplněn barevnými pufy potištěnými symboly sociálních síti, blogů, diskusních platforem. Můžete posedávat, válet se v polstrovaných nikách, sepisovat mindmapy a myšlenky na chytré zdi. Zde je místo setkávání a odpočinku, prostor pro kreativní nápady. 

Pokusili jsme se promítnout hlavní pracovní náplň a myšlenky mediální společnosti do interiéru. Při návštěvě bude na první pohled jasné, kde se nacházíte, kdo v daném prostoru sídlí, jak se prezentuje. Navrhli jsme vzhled jednacích místností v neutrálních barvách bílé a šedé. Prostor tak neruší a je připravený na nové zadání, vnímání klienta, jeho potřeby a sdělení.  Drobné doplňky a nábytkové kusy jsou pak kontrastní, výrazně barevné. Každá místnost má svou tématiku, která odpovídá hlavním odvětvím mediální společnosti - print media, social media, TV media.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Dobrá práce
20.04.17 08:41
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Studio Reaktor