Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Kočičí byt v Dejvicích

Autor: Schwestern | Iveta Čermáková, Monika Čermáková
Adresa: Dejvice, Praha, Česká republika
Realizace: 2016

foto: Johana Němečková
Na rekonstrukci interiéru bytu ve zděném domě v Dejvicích jsme byly oslovené majitelkou - lékařkou, pro kterou jsme dříve navrhly dětskou ordinaci. Původní dispozice bytu 2kk o velikosti 38 m2 byla téměř zachována. Vzhledem ke skutečnosti, že poměrně malý byt se nachází v suterénu, hlavním požadavkem majitelů bylo ho maximálně prosvětlit, provzdušnit a propojit v kompaktní celek. V průběhu rekonstrukce došlo k vyzdění nových příček mezi koupelnou a kuchyňským koutem a ke zvětšení koupelny na úkor kuchyně, což je téměř nepatrné, ale pro jednotlivé místnosti výhodné. Podlaha sjednocuje prostory. Pro předsíň a koupelnu byla použita cementová dlažba, v ostatních prostorách je masivní dubová podlaha. Rekonstrukce dále spočívala v provedení nových elektro rozvodů, klasické žebrové radiátory byly nově natřeny a byl navržen kompletně nový nábytek. Tento nábytek byl pak doplněn starým nábytkem, který majitelé zdědili a sami zrepasovali. Materiály použité na nábytek jsou v celém prostoru jednotné - kombinujeme masivní dubové dřevo s bílým laminem a jako barevný akcent byla zvolena olivově zelená mdf deska.
Předsíň je navržena skromně a funkčně. Vyniknout tak může dekorativní dlažba, která pokračuje do prostoru koupelny. Koupelna je světlá a jasně řešená. Kuchyň a obývací pokoj jsou propojeny a díky oknům po obou stranách prostoru s dostatečným přirozeným osvětlením. Okno v obývacím pokoji je navíc s výhledem do zahrady. Majitelé rádi vaří, proto byla velká pozornost věnovaná kuchyni, aby splňovala nejen estetické, ale i funkční kvality. Kuchyňský kout je navržen do tvaru L a vede pod okno, kde byla původně spíž. Získalo se tím příjemné místo na vaření u okna, ale bylo třeba vyřešit náhradní úložný prostor. Kuchyňská stěna je proto využita na celou výšku. Nad otevřenými policemi, které lze částečně uzavřít sklem jsou uzavřené skříně z bílého lamina, které mají být nenápadné a pro uložení věcí, které se používají příležitostně. Lednice byla umístěn do vyzděného výklenku vedle vstupu do obývacího prostoru. Ve výklenku před vstupem do ložnice je pracovní kout. V malé ložnici bylo třeba vhodně umístit manželskou postel a vměstnat šatní prostory. Postel o rozměru 1600 x 2000 mm byla nakonec situována k oknu, stěna za dveřmi je využita pro vestavěnou šatní skříň. Výrazným prvkem ložnice je dekor na stěně, který si majitelé sami navrhli a i namalovali. Právě díky entusiasmu, který majitelé během procesu návrhu a realizace vyvíjeli, se nám podařilo společně vytvořit prostor, který se dobře obývá a to nejen kočkám.
Schwestern
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Petr Šmídek, 29.03.17
Návštěvnost: 10092 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
něco tam chybí architekt 29.03.17 09:36
Koupelna Michal 30.03.17 08:05
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Září 2017
arrow
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.