Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     

Tony Adam's Barbershop

Autor: OOOOX s.r.o. | Radka Valová, Martin Moravec
Adresa: Laubova 1, Vinohrady, Praha, Česká republika | mapa
Web: www.tonyadams.cz
Projekt: 2015 Realizace: 2016
Užitná plocha: 133 m²

Koncept /barevnost /materiály  -  cílem bylo vytvořit pánský interiér, a to jak barevností, tak materiály. Ve stávajícím prostoru již byly provedeny statické úpravy a mohutné ocelové překlady byly tím pravým prvkem pro ideální pánský industriál. Poloha těchto nosných prvků vymezila celou dispozici prostoru.  Ocelové prvky byly doplněny nábytkem v přírodním dubu, škrábanou omítkou a retro dlažbou.

Dispozice  - vymezený prostor umožnil rozdělení jednotlivých funkcí bez výrazných stavebních zásahů. Zázemí je umístěno za barem, z prostoru pro hosty je přístupná toaleta. Vstupní část s barem, na který navazuje hlavní část s křesly, dále pak oddělující koridor s policemi s produkty a z něj přístupná toaleta. Posledním prostorem je opět část s holícími křesly a mycími pulty.

Bar  -  je proveden s masivním trámů, které mají nepravidelné zakončení boční hrany. Vyvýšený ocelový pult zakrývá provoz baru, zároveň hmota slouží i jako opěrka nohou. Proti baru je umístěna stará kožená sedačka, která odkazuje ke klasickým americkým holičstvím.

Holící pulty - jsou provedeny ze dvou ocelových traverz, na něž je osazeno umyvadlo a mezi nimi prochází baterie z podlahy. Na traverzy jsou nasazena dřevěná prkna pro odkládání kosmetiky. Zásuvky pro strojky a fény jsou skryty v zadních hranách traverz. Každé holící místo je vybaveno kvalitním sicilským, ručně vyrobeným polohovacím křeslem v retro designu s červenou kůží. Stěny za zrcadly jsou oškrábány na omítku a přes celou stěnu je vždy umístěno zrcadlo. Podlahy v prostoru pro holení jsou provedeny v betonové stěrce.

Produktový kout - jednotlivé prostory pro holení jsou odděleny tmavým koridorem, který slouží pro prezentaci kosmetických produktů. Z této částí za skleněnou příčkou je přístupná toaleta pro hosty. Povrchy v této části jsou otlučeny na cihlu a opatřeny černou výmalbou. Před skleněnou příčkou jsou osazeny nenápadné tyče, které slouží k odkládání kabátů. V této části je podlaha tvořena výraznou geometrickou retro dlažbou.















Projekt
Fotograf
BoysPlayNice
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Jan Kratochvíl, 28.03.17
Návštěvnost: 8457 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Říjen 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.