LOFT Praha 1

LOFT Praha 1
Realizace:10 / 2016
Užitná plocha:150 m2


Loft je dispozičně řešen jako 3+kk se schodištěm v centrální části a se dvěma koupelnami.
Přáním klienta bylo vytvořit barevný interiér. Vzhledem k velkým proskleným plochám, které jsou dominantou celého prostoru, byly nakonec zvoleny barvy nebe a slunce v jejich různých variantách. Ty se nesou loftem od vstupní haly až po ložnice, kde je modrá už velmi tlumená, tak jak nebe ve večerních hodinách může být a žlutá přechází v temně rudou, jako když slunce potká horizont.
Zároveň bylo třeba do interiéru zakomponovat sbírkové předměty, které majitel bytu vlastní. Návrh se tedy snažil pro každý z předmětů navodit pomocí tematické tapety atmosféru, kterou daný předmět navozuje. Díky tomu je interiér velmi různorodý, ale zároveň ho spojují opakující se motivy a technika práce s detailem. Jedním z vysněných předmětů interiéru bylo lehátko Adolfa Loose od firmy Modernista.
Důležitou roli v interiéru hraje také osvětlení, které umožňuje vytvářet různé nálady. Byla použita svítidla firmy Moooi, Artemide a Deltalight. Cocony v ložnici, ze kterých se vyklubali motýli, dodala firma Catellani&Smith.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Objectum