Třeboňský saunový svět

Třeboňský saunový svět
Nová budova třeboňských lázní Aurora potřebovala jasný prostor s logickou orientací, využití přírodních a autentických materiálů, respektování historické hlavní budovy lázní a především intenzivní zapojení architektů.

K projektu dostavby lázní Aurora jsme byli nejprve přizváni na pozici interiérového architekta. Postupně jsme přesvědčili investora o přínosných změnách týkajících se především otevření dispozice a celkového zjednodušení prostoru, které se z interiéru propsaly také na fasádu objektu.
Jelikož musely úpravy dispozic respektovat existující nosný systém, navrhli jsme pro lázeňské procedury prostory, které mezi stávajícími sloupy přirozeně proplouvají.

Do nitra nové budovy vtahuje návštěvníky vstupní hala, křižovatka různých provozů a spojení s původní lázeňskou budovou. Přes šatny přicházíme k parním procedurám, Knaippově chodníku a masérnám. Druhé patro nabízí několik druhů saun, páru, prosvětlené odpočívárny s výhledem do zeleně a soukromé wellness k pronajmutí.

Dostavba třeboňských lázní pro nás byla velkou výzvou, snahou navázat na kvality původního lázeňského areálu ze 70. let minulého století. Pokračujeme s lokální aplikací drceného kamene, světlou dlažbou a dřevěným obkladem. To vše doplňují prvky z betonu a mramoru v podobě umyvadel nebo ledovačů.

Budovou procházejí podhledy z Heradesignu různých barev a systémů zavěšení, zajišťující akustickou i estetickou pohodu. Masérny jsou vybaveny vestavěnými truhlářskými prvky ze smrkové biodesky. Světla materiálově navazují na skleněné příčky a zábradlí, v kontrastu se dřevem a tenkými závěsy dotváří provázanost mezi přírodními saunami a křehkou historií lázní.

Autorské obrazy, vytvořené přímo pro interiér lázní, podporují celkovou atmosféru klidu a odpočinku.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
forma - (chybí) - konstrukce
Ondřej Zbudil
18.11.23 10:34
Lázně Aurora
robert
20.11.23 10:27
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Plus One Architects