Chicago Grill Bar

Chicago Grill Bar
Hlavním úkolem bylo navrhnout interiér typického amerického burger baru. Klient pochází z Chicaga, ale před několika lety se přestěhoval do Liberce. Prostor se nachází v krásné Art Deco budově z 19. století a byl původně používán jako předváděcí místnost nedaleké továrny na klavíry. Základním motivem projektu bylo navržení soudobého interiéru při zachování a podpoření původních kvalit a kouzla objektu.
Rozhodli jsme se zachovat všechny omítky, dekorace a detaily oken a sjednotit je do jedné barvy. Jako kontrast k tomu stojí hrubý bar opláštěný zrezlým vlnitým plechem, zadní stěna za barem obložená čedičovým obkladem a výraznými barevnými roletami. Podlaha je z leštěného betonu. Tato volba materiálů nenásilně podporuje průmyslovou atmosféru amerického Chicaga.
Vysoký strop restaurace nenapomáhal ne příliš dobré akustice celého prostoru a tak jsme se výšku interiéru rozhodli narušit velkými laminátovými lampami. Stejný materiál tvoří i zádveří, kterému dává laminát specifickou atmosféru.
Po třech měsících od zahájení provozu restaurace můžeme říci, že jsme vytvořili vřelé a přátelské místo. Důkazem budiž fakt, že Chicago je neustále plné lidí, kteří se těší z místního genia loci a lahodných amerických hamburgerů.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od mjölk architekti