Stomatologická ordinace PremiumDent

Stomatologická ordinace PremiumDent
Jdu k zubaři. Nikdy se mi tam moc dvakrát nechce. Sedím v čekárně a najednou slyším to slovo, na které všichni v čekárně čekají.

"Další ..."

Otvírám dveře a jsem v malé předsíňce, kde si odložím. Je zde zrcadlo, které malý prostor zvětšuje, háčky kam odložím bundu a menší dřevěná lavice, kam dám ostatní věci, co mám s sebou. Vstoupím do světlé místnosti, která je čistě bíle vymalována. Přede mnou okno s výhledem do krajiny. Posuvné světlé panely tlumí část ostrého slunce zářící do místnosti. Napravo na celé stěně je dřevěný obklad s výraznou texturou, který se asi v devadesáti centimetrech nad podlahou zalamuje do místnosti. Přírodní materiál dřeva zpříjemňuje atmosféru ordinace. Vodorovná plocha slouží jako dlouhý odkládací stůl a pracovní plocha, je u něho židle s počítačem. Obklad stěny spolu s pracovní plochou působí jako taková velká police. Pod ní pak jsou čisté a minimalistické skřínky. Některé z nich vykukují ven. Koukám, že mají kolečka.

Jeden vozík si sestra přistrčí k sobě. Má na něm asi vše, co bude dneska potřebovat.
Nalevo od vstupu jsem si všiml posuvných matně-prosklených dveřích, je tam druhá ordinace. Průhledem skrz pootevřené dveře vidím, že vypadá obdobně. Podlaha je jemně šedivého charakteru. Po chvíli si to namířím rovnou ke křeslu. Je v centru místnosti a orientované čelem k oknu. Sednu si a koukám ven. Všimnu si, že nad hlavou mám velké centrální obdélníkové svítidlo. Jemně svítí na mne dolu, ale i nahoru na strop. Strop vypadá jakoby se vznášel, dopadá na něj jemné světlo od centrálního svítidla a ještě je po obvodu odsazen od stěn, kde je umístěno liniové svítidlo skoro po celém obvodu místnosti. Celý strop působí tak nějak vzdušně a lehce. Navíc liniové svítidlo zvýrazňuje barvu i texturu dřevěného obkladu stěny. Nasvětlené dřevo na mne působí hřejivým dojmem. Není to zas tak zlé, jít občas k zubaři ... cítím se příjemně.

Přistoupí paní doktorka. "Tak řekněte AAA ..."
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od momentura