Tribuna městského stadionu Černá hora

Tribuna městského stadionu Černá hora
Adresa: Strakovská, Litomyšl, Česká republika
Projekt:05/2000 - 11/2001
Realizace:03/2002 - 05/2003
Náklady:21 000 000 CZK


Tribuna městského stadionu v Litomyšli je součástí rekonstrukce a dostavby sportovního areálu Černá hora. Dosud byly provedeny rekonstrukce atletické dráhy a fotbalových hřišť, rekonstrukce kluziště a tribuny zimního stadionu. Následovat bude zastřešení zimního stadionu a ve výhledu město uvažuje s výstavbou kryté plovárny. Novostavba tribuny městského stadionu byla realizovány na místě původní nízké zemní tribuny. Má kapacitu 528 sedících a 100 stojících diváků a komentátorské stanoviště. Její součástí je občerstvení, šatny s umývárnami, klubovny, sklady sportovních oddílů a zázemí údržby ploch.
Spodní stavba je tvořena příčnými betonovými stěnami s rozponem 5,4 metrů. Stěny vynáší stupňovitě zalomenou desku s výraznou zadní konzolou. Stupně jsou izolovány proti vodě, tepelně zaizolovány a finálně jsou ukončeny betonovými prefabrikáty. Na nosných stěnách jsou osazeny ocelové sloupy vynášející konstrukci zastřešení. Vlastní střecha je tvořena membránou z polyesterové tkaniny oboustranně pokryté měkkým PVC s ochranou proti UV záření.
Obvodový plášť přízemí má sendvičovou skladbu; vnější odvětrávanou vrstvu tvoří modřínové lamely. Podlahy jsou ze strojně hlazených betonů, vnitřní povrchy jsou betonové, na sendvičových stěnách omítky a omyvatelné nátěry. Horní tribuna je chráněna před větrem a deštěm zástěnou z kaleného skla. Všechny ocelové konstrukce jsou žárově zinkovány.
Provoz tribuny je uvažován sezónní, v zimním období bude stavba pouze temperována.
Stavba byla realizována za výrazné pomoci bývalého litomyšlského starosty pana Miroslava Brýdla.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Architektonická kancelář Burian - Křivinka