Showroom firmy Barrisol

Showroom firmy Barrisol

Odvážné tvarové kreace Studia pha z polyvinylové fólie původem z Francie měli možnost vidět návštěvníci mnoha veletrhů a výstav po celém světě. Barrisol díky svým unikátním vlastnostem nabízí obrovskou variabilitu použití: lze z něj vytvořit dokonale rovný a hladký podhled, stejně jako organický tvar, jakého žádný jiný materiál není schopen dosáhnout.

Po více než deseti letech práce s tímto materiálem Marek Deyl a Jan Šesták navrhli nedaleko od Prahy showroom pro českého distributora Barrisolu. V předchozích letech byly organicky tvarované výstavní stánky pro firmy jako Lasvit nebo Scott úspěšné na veletrzích a výstavách po celém světě. 

"S firmou CS Lyon, která je výhradním distributorem fólie Barrisol, spolupracujeme řadu let a české realizace patří k těm celosvětově nejlepším. Když nás José Soriano, majitel firmy CS Lyon, oslovil s nabídkou navrhnout pražský showroom, samozřejmě jsme rádi přijali," říká Marek Deyl k začátkům návrhu. "Naše koncepce je postavená na geometrické struktuře v interiéru, která je složená z materiálů Artolis a Barrisol. Koncepčně jde o open space, kde nejen pracuje tým Barrisolu, ale slouží i jako místo pro setkání architektů, designérů, jako prostor, kde jsou naživo prezentované materiály této francouzské firmy," dodává architekt.

Otevření showroomu a výrobní haly Barrisol v Klíčanech u Prahy je završením 25 letého působení Barrisolu na českém trhu. Nové větší prostory showroomu a výrobní haly o ploše 900 m² umožňují výrobu složitějších konstrukcí; v showroomu je představena celá řada podhledů a řešení.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od deyl-šesták-architekti s.r.o.