YAMI Sushi Bistro

YAMI Sushi Bistro
Spolupráce:HEZKEY s.r.o. | Jakub Heidler
Adresa: Dlouhá 39, Staré Město, Praha, Česká republika
Realizace:2015-16
Užitná plocha:135 m2


Restaurace se nachází v rekonstruované  pasáži Dlouhá na Praze 1. Jednotka byla přebrána ve stavu shell/core, s ponecháním části původní podlahy terrazzo, která je památkově chráněná.

Interiér vychází ze zaměření restaurace na podávaná jídla v japonsko/korejském stylu. Jídlo se částečně připravuje před zákazníkem na otevřeném baru, kde si zákazník volí výběr surovin. Restaurace přes den funguje jako bistro a ve večerních hodinách jako klasická restaurace.

Interiér je rozdělený na dvě části:

Hlavní jídelní část
Řešená v jednoduchém stylu, kde se klade důraz na servírované jídlo. Materiály jsou vzdušné, světlé v přírodním dekoru. Podlaha je doplněním původního terazza v šedo-bílé kombinaci s tmavě červeným rámem. Dekor je geometrický, jednoduchý, čitelný a stále se opakující ve vertikální poloze - tzn. na obkladech stěn, na obkladech baru, výplně stavebních otvorů a dále jako plastické výřezy na posuvné dvěře. Typový nábytek TON doplňuje jednoduchost a účelnost celého prostoru. Většina instalací včetně vzduchotechniky je rozvedena po stropě, který je zakrytý jednoduchým plaňkovým rastrem ve dvou úrovních.

Salonek - horní část
Salonek nabízí více soukromý a uzavřený prostor. Jednoduchost prostoru zůstává stejně jako ve spodní části restaurace, ale pro povzbuzení chuti je volena červená barevnost podlahy.  Kvůli odlišení vrchní části je na jedné stěně zvolena ruční malba sakury tuší, která je doplněná o 3D efekt okvětních listů.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Designist