Fyzioterapeutické centrum Hometherapy

Fyzioterapeutické centrum Hometherapy
Spolupráce:David Balajka, Jan Holub
Adresa: Kladenská 241/41, Vokovice, Praha, Česká republika
Realizace:2013


Místo — Do stávajícího činžovního domu z dvacátých minulého století byla vestavěna fyzioterapie Hometerapy. Sklep byl prohlouben o metr, nosné zdi domu podchyceny.
Pro pochroumaná těla a tedy fyzioterapii obecně je podstatné držení páteře, jejíž motiv je v logu firmy Hometherapy. Hledali jsme způsob, jak tento motiv využít v návrhu interiéru. Podél nových schodů do suterénu se vine stěna v barvě kosti, pomyslná páteř na kterou navazují všechny prostory. Zeď přechází z recepčního pultu v přízemí do sklepa, kde se zatočí v čekárně.
Na stěnu - páteř jsou navěšeny jednotlivé místnosti. Pohyb podél stěny kopíruje světelná linka. Ordinace drží motiv světelné linky, která zobrazuje kroužení kolem neuralgického bodu a také kroužení nad zdravotnickým lehátkem.
Přesná lokalizace bolesti vede k jejímu pojmenování a následnému odstranění dotekem, cvikem, chvatem. Zrcadla v místnosti napomáhají pochopení anatomie těla, případnému nesprávnému držení i možné nápravě.
Schodiště a podlahy jsou v chodbách z terazza, v ordinacích z marmolea. Okna do ulice se zvětšila, stala se výlohou. Prostor před domem jsme zbavili plůtku a dostal velkorysé nástupní schody, stal se poloveřejnou součástí ulice.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od o v - a