Hostinec Rekovice na Horečkách

Hostinec Rekovice na Horečkách
Spolupráce:Václav Kocián, Jaroslav Holub, Romana Mališ Bílková (interiér), Tomáš Šenovský (statika)
Adresa: Trojanovice 2, Trojanovice, Česká republika
Investor:Obec Trojanovice
Projekt:2012–14
Realizace:2014–16


Objekt restaurace Rekovice s číslem popisným 2 je pro obec jeden ze symbolů. Narodil se zde Antonín Bača Horečka, který se nejvíc zasloužil o vznik obce Trojanovice a její samosprávu v roce 1748.
Před dvěma lety se zastupitelé obce Trojanovice shodli na odkoupení objektu se záměrem rekonstrukce a provozování obecní restaurace. Historická budova byla postupně očištěna, byly navrženy nové stropy v sále a nový krov. Původní klenby a kamenné stěny byly zachovány a doplněny soudobými materiály.
Nové okenní otvory lákají turisty dovnitř, a přitom z pozice interiéru je přízemí objektu otevřeno do přírody. Velkoformátové zasklení směrem do lesa působí jako velká televizní obrazovka. Koncept interiéru je založen na otevřenosti, např. s průhledem do kuchyně a pozorováním přípravy pokrmů. V patře se nachází šest pokojů pro ubytování hostů.
Součástí restaurace je dřevěná brána a dřevěné posezení v přírodě.
Rekonstrukce restaurace Rekovice byla financována z prostředků obce za účelem provozování obecního hostince, který bude sloužit také jako kulturní stánek obce Trojanovice. V minulém roce byl svépomocí vybudován v blízkosti restaurace lesní bufet (z původních stavebních buněk) a také dětské přírodní hřiště.
6 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Čistá krása
Vít Blaha
11.01.17 12:56
Příjemné
David G.
11.01.17 12:57
Bravo.
pba
12.01.17 01:58
Radost pohledět
Pavla Grünerová
12.01.17 01:34
osobní zážitek
Kamil Zezula
13.01.17 09:28
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Kamil Mrva Architects