Hasičská zbrojnice v Palkovicích

Hasičská zbrojnice v Palkovicích
Spolupráce:Lenka Burešová, Jaroslav Holub, Jan Stuchlík, Tomáš Šenovský
Adresa: Palkovice 398, Palkovice, Česká republika
Projekt:2015
Realizace:2015–2016


Hasičská zbrojnice v Palkovicích se nachází podél pravého břehu řeky Olešná v blízkosti kostela a objektu kina. Je jednou z nejdůležitějších a nejhodnotnějších staveb v centrální části obce. Objekt slouží místnímu spolku dobrovolných hasičů s velkou historickou tradicí pokračující dodnes. Navrhli jsme rekonstrukci původní budovy a nástavbu nad stávajícími garážemi. Objekty jsme spojili skleněným můstkem.
Původní objekt jsme sjednotili novou omítkou, novou krytinou a výměnou dřevěných oken. Interiér byl upraven pro klubovny spolku. V přízemí byl ponechán nájemní byt. Nová část budovy je konstrukčně řešena jako dřevostavba z masivních panelů, v exteriéru s dřevěnou provětranou fasádou z modřínových desek. Nachází se zde univerzální zasedací místnost, sociální zázemí a boční vstup do objektu.
Hasičárna je první realizací našeho studia ve spolupráci s obci v uplynulém období. V  současné době máme zpracované např. studie centra obce, fasády kostela na Myslíku či nový most v blízkosti hasičárny.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Líbí
Ivana
23.02.17 12:22
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Kamil Mrva Architects