La Bottega Linka

La Bottega Linka
V samém srdci Prahy, nedaleko Masarykova nádraží, bylo oficiálně otevřeno nové bistro skupiny La Collezione, La Bottega Linka. Zatím nejluxusnější Bottegu s rukopisem italského šéfkuchaře Riccarda Lucqueho najdete v Havlíčkově ulici č.13 v domě, který je Pražanům znám jako sídlo prvorepublikového lahůdkářství Aloise Linky. V La Bottega Linka můžete jako v jediné ochutnat masa a ryby připravené ve speciální peci na dřevěné uhlí X-Oven.
Otevřenou kuchyň La Bottega Linka řídí a za jejím menu stojí šéfkuchař Lukáš Sedláček, jenž se do Linky přesunul ze sesterské La Bottega Tusarova. Menu obsahuje Itálií inspirovaná jídla, která se řídí třemi hlavními pravidly, spojujícími všechny restaurace La Bottega – čerstvostí, kvalitou a původem od místních dodavatelů. Samozřejmostí je obsáhlý výběr z vinného lístku či dalších archivních vín importovaných z Itálie.
Největší zajímavostí a lákadlem nově otevřené La Bottega Linka je pec na dřevěné uhlí X-Oven. Ta dosahuje teploty až 400°C a umožňuje přípravu masa, ryb a zeleniny se zachováním autentických chutí a vůní, přičemž plně využívá unikátní, moderní systém pečení.
V surovém, designovém interiéru, navrženém ateliérem Qarta (který se mimo jiné proslavil například realizací projektu Corso Karlín) se snoubí moderní, industriální prvky, jako jsou ručně foukaná světla Bomma nebo bar ve stylu open shelving, s tradičním designem, respektujícím historii budovy.
QARTA ARCHITEKTURA s.r.o.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od QARTA ARCHITEKTURA s.r.o.