Bytový soubor Triangle

Bytový soubor Triangle
Spolupráce:NĚMEC&POLÁK, Terra Florida, KBK fire, Atelier VIA, Interprojekt odpady, TP3, Jeku, RH Elektroprojekt
Adresa: U laboratoře, Střešovice, Praha, Česká republika
Investor:BPD development a. s.
Projekt:2004-14
Realizace:2013-16
Zastavěná plocha:8400 m2
Obestavěný prostor:46635 m3
Náklady:320 000 000 CZK


Parcela na dohled Pražského hradu je sevřená dvěma městskými tepnami: Střešovickou a Patočkovou ulicí. Bytový soubor Triangle přímo navazuje na vedlejší vilovou zástavbu; typické půdorysy okolních vilek 11 x 22 metrů jsme promítli i do prostorového řešení osmi domů.

Namísto jedné hmoty jsme z menších osmi půdorysných obdélníků vytvořili logickou strukturu s prostorným vnitřním dvorem, která zároveň kopíruje lehce svažitý terén bývalé zahrádkářské kolonie. Domy mají společnou podnož, která ukrývá podzemní parking a dvůr, jež je srdcem celého areálu. Kaskádovitá ortogonální struktura zároveň reflektuje hmotu a postavení protilehlé Hypšmanovy vily z roku 1927.

Areál z uličních pohledů působí kompaktním dojmem, uvnitř jsme pak kladli důraz na vzdušnost vnitřního atria i vzájemnou komunikaci mezi domy. Tomu odpovídá řešení fasád, kde přední fasády jsou výrazně prosklené oproti zadním. U nich jsme pracovali převážně s pásovými okny. Akustika v bytech je vzhledem k blízkosti komunikací řešena osazenými trojskly, vnitřní komfort zajišťují rekuperační jednotky a chlazené stropy. Ve vnitřním provedení je projekt nadstandardně proveden (inteligentní instalace, povrchy a použité materiály). 

Také díky územní regulaci se investor rozhodl ponechat si většinu bytů ve vlastnictví a pronajímat je. Nejde tedy o klasický developereský projekt, ale v kontextu Prahy o ojedinělý koncept dlouhodobé investice, která rozvíjí dané území. V každém domě je umístěno 4 až 8 bytů, v posledních patrech jsou umístěny celoprosklené penthousy s velkými terasami. V konfiguraci jednotlivých hmot jsme maximálně akcentovali jedinečný výhled na nedaleký Černínský palác a panorama Pražského hradu.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od SCHINDLER SEKO ARCHITEKTI s.r.o.