Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     

Rodinný dům v Letkově

Autor: NESTUDIO | Michala Malánová, Vojtěch Hajný
Adresa: Letkov, Česká republika
Realizace: 2016 Užitná plocha: 180 m²
Zastavěná plocha: 160 m² Plocha pozemku: 1140 m²

Dům leží nedaleko krajského města v lokalitě, která splňuje představy investora o jeho bydlení. Klid a zároveň město na dosah. V lokalitě jsou dány přísné regulativy (uliční čára, výška hřebene, sklon a tvar střechy, zastavěnost, podlažnost atd.). Celou lokalitu koupil developer s cílem vytvořit urbanisticky i architektonicky ucelenou oblast.
Dům je navržen pro čtyřčlennou rodinu s dětmi. Jde o samostatný nepodsklepený dvoupodlažní objekt, pozemek je ze severu a východu obklopen komunikací. Z jihu a západu pozemky určenými k zástavbě. Prozatím si ale může investor užívat luxusu nerušeného výhledu do lesa.
Půdorysně se jedná o čistý obdélník se sedlovou střechou. V rámci hlavního objektu je současně i garáž pro jeden automobil s pracovním koutem.
Do objektu se vstupuje dlážděnou cestou od komunikace ze severu. Na vstup navazuje zádveří, z kterého je přístup přímo do garáže, technické místnosti, koupelny a hostinského pokoje (pracovny). Z haly je vstup schodištěm do podkroví.
V přízemí je hlavní prostor objektu a to kuchyně s jídelnou a varným ostrůvkem, což byl hlavní požadavek klienta na upřednostnění tohoto prostoru před prostorem obývacím. Z obývacího prostoru i jídelny je výhled na zahradu a z obou prostor je vidět oboustranný krb.
Z obývacího prostoru navazuje vstup na krytou část venkovní dřevěné terasy, která se přes léto stává "prodloužením" obývacího pokoje.
Terasa pokračuje dále až k bazénu, který je do ní s citem zakomponován.
Schodiště ze zádveří vyústí na galerii spojující na jedné straně ložnici rodičů a na druhé straně dva dětské pokoje. Mezi nimi jsou dvě koupelny, z nichž je jen jedna přístupná z galerie.
Z chodby nalevo se dostáváme do ložnice rodičů, kde je skryta i šatna a přístup do koupelny.
Fasáda je kombinací bílé omítky a svislého rastru obkladu modřínem, který šikovně skryje vjezd do garáže.
Vytápění objektu je realizováno plynovým kondenzačním kotlem s kouřovodem vyvedeným nad střechu a podlahovým topením s radiátory.
K domu vede nově vytvořená zpevněná komunikace-vjezd s automatickou bránou a pěší cesta s brankou. (bylo již vytvořeno developerem)
Konstrukčně se jedná o zděnou stavbu založenou na ŽB základových pasech. Vodorovná konstrukce stropu/terasy je navržena jako ŽB monolitická. Dřevěné sloupy na boku kryté terasy jsou částečně využity i jako nosné pro konzolu ložnice rodičů.
Projekt
Fotograf
Jiří Ernest
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Jan Kratochvíl, 27.11.16
Návštěvnost: 11465 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
Architekti jenž vychází vstříc i investorovi ! Roman 01.12.16 22:25
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Říjen 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.