Rebel Wings

Restaurace, bar a pivnice

Rebel Wings
Adresa: Hybernská 1011/28, Praha, Česká republika
Realizace:2016
Užitná plocha:239 m2


V Hybernské ulici v Praze je otevřena nová restaurace, která je zároveň barem i pivnicí. Jmenuje se Rebel Wings a autorem interiéru je architekt Kryštof Blažek ze studia minio.

Podnik má vysoké stropy a dvě hlavní místnosti. Podlaha je ze smrkových prken, nábytek z masivního dubu. Na stěnách se střídají cihlové, prkenné a kachlíkové obklady, mají různé skladby, jinou barevnost a pohledově člení vysoké a neútulné zdi. Stropy jsou černé, stěny šedé v kombinaci s bílou, podlaha je olejována tmavším odstínem. Skrze prosklené výlohy je přímo z ulice vidět šestimetrový bar, který je obložený lesklým černobílým obkladem se záměrně výraznou šikmou skladbou a žlutou spárovací hmotou.

V interiéru jsou využívány základní barvy: černá, šedá a bílá v kombinaci s hřejivým odstínem přírodního dubu. Povrchovou úpravou, respektive černým olejem, jsou opticky členěné dubové stoly i lavice - vznikají tak psychologicky oddělená místa k sezení. Použitý motiv působí zároveň jako jakýsi dekorativní a estetický prvek.

Na první pohled je zřejmé, že jsou v interiéru používány odolné materiály včetně "nerozbitného" nábytku. Předcházet nevhodnému ničení mobiliáře typickou zátěží bylo hlavním bodem zadání. Z toho důvodu je nejčastějším typem sezení dubová lavice a stoly s masivní deskou na kovových nohách. Nejen podél baru, jehož deska je z jednoho kusu dubové spárovky, ale také u vyšších stolů jsou barové židle opět z masivního dřeva.

Ze stropu v přední místnosti visí industriální důlní lampy, ze stěn trčí na zakázku vyráběná světla, dle návrhu studia minio. Toto tyčové nástěnné osvětlení pocitově zmenšuje mohutnost prostoru. Bar osvětlují veliká zavěšená světla ve tvaru krystalu, která jsou vyrobena z tahokovu. Některé stěny doplňují mosazná přisazená lodní světla. Osvětlení zadní místnosti se skládá z několika desítek volně zavěšených žárovek různých tvarů. Všechna použitá světla jsou stmívatelná.

Hra s dekory, motivy, materiály a povrchy, prostorové horizontální i vertikální členění a důmyslnost osvětlení, utváří ucelenou atmosféru interiéru podniku Rebel Wings.

foto: Jan Kuděj
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od minio