Hotelový komplex Naman Retreat

Hotelový komplex Naman Retreat
Tým architektů:Vu Hai, Ngo Thuy Duong, Dau Nhat Quang, Nghiem Dang Kieu Oanh, Nguyen Viet Hung, Nguyen Thi Thoa, Hoang Quoc Bao, Nguyen Van Thu
Management projektu: Takashi Niwa
Adresa: Truong Sa Road, Ngu Hanh Son, Danang, Vietnam
Investor:Thanh Do Investment Development and Construction JSC
Realizace:2015
Plocha pozemku:30000 m2


Koncept resortu Naman Retreat nabízí dlouhodobým hostům fyzickou a duševní terapii skrze přívětivé přírodní prostředí a zdravotní aktivity jako je wellness, jóga, plážové sporty atd. K dosažení perfektní atmosféry, jež hostům napomůže k maximální očistě a relaxaci těla i duše, byl komplex navržen jako harmonický průnik zeleně, přírodního kamene a bambusu.

Posláním návrhu bylo na ploše tří hektarů harmonizovat osmdesát bungalovů, hotel, šest VIP vil a dalších dvacet vil. Dvě zdejší komunikace začínají u vstupu a vedou až k pobřeží – propojují tak jednotlivé služby a přivádějí svěží a příjemný mořský vánek do celého areálu. Podél cest jsou osázeny stromy; především bambusy vytvářejí semknuté „koruny“ – a jako pevný závěs oddělují soukromé prostory. Důraz je kladen na ústřední část areálu s rozlehlými otevřenými prostory jako jsou lobby, restaurace a bar, jež jsou vytvořeny především z bambusu.

VIP vily, situované v čele pozemku obráceném k moři, byly navrženy nezvyklým způsobem. Každá z nich je překryta plynule zvlněnou zelenou střechou a zdmi s texturou bambusových prutů. Nabízejí tak bez omezení průhledy skrze celý areál přímo k moři. Nejvyšší stavbou je hotelová budova nazvaná Babylon. Všechna tři podlaží jsou v jejím případě stíněna „žaluziemi“ kryjícími fasádu – jde o prototyp dvouvrstvého řešení, jež přidává prostor pro proplétající se zeleň a vytváří naprosto zelený blok, jenž se z ostatních staveb vymyká. V seskupení bungalovů jsou na stísněném čtvercovém pozemku o délce strany 21 metrů provázány vždy čtyři budovy – vytvářející tvar svastiky – s dalšími. Tyto čtyři budovy mají vždy společné nádvoří, zatímco každá z nich také vlastní atrium a bazén. Přibližně třicet procent bungalovů je dvoupodlažních, a tvoří tak hmotovou strukturu nestejných výšek podobně jako domy ve starých čtvrtích.

Ústřední stavby jako restaurace Hay Hay, bar u pláže či konferenční prostory byly navrženy s bambusovou konstrukcí. Díky tomu skýtají prožitek prostoru s uvolněnou atmosférou, jež je oslavou pobytu v resortu.
kráceno redakcí
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Vo Trong Nghia Architects