Výstavní stánek Lasvit via lucis

Výstavní stánek Lasvit via lucis
Adresa: Palazzo Serbelloni / veletrh Salone del Mobile 2016, Miláno, Itálie
Investor:Lasvit
Realizace:2016


Návrh volně navazuje na intenzivní tvarosloví barokně-klasicistních prostor Paláce Serbollini, určených výhradně pro expozici svítidel společnosti Lasvit během milánského veletrhu Salone del Mobile 2016.
Podstatným aspektem instalace je především potřeba zajistit individuální prostor jednotlivým, často objemným, světelným plastikám a technické řešení jejich nosného systému. Zvolená forma apsidy či niky, charakteristická doplněním, sochou, oltářem či jiným ústředním objektem, vymezuje jednotlivé prostory a stává se zároveň závěsnou konstrukcí.
Jejich volné rozmístění po ploše sálu připomíná barokní bál, kde se jednotlivé tajemné postavy ozdobené vzácnými šperky pohybují po 'tanečním parketu', nezávazně se baví, či se vzhlížejí ve velkoformátových ludvíkovských zrcadlech. Ocelová konstrukce opláštěna černým barrisolem je pojata jako 'fullerovské' geodetické kupole. Ostře řezané plochy asociují příbuznost s tradicí českého broušeného skla, ale i kubistickým tvaroslovím, jehož návaznost na barokní principy je často artikulována.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od deyl-šesták-architekti s.r.o.