Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Byt pro Františka
rekonstrukce panelákového bytu

Autor: Schwestern | Iveta Čermáková, Monika Čermáková
Adresa: Karlín, Praha, Česká republika
Realizace: 2016 Užitná plocha: 76 m²

foto: iveta cermakova schwestern
Panelákový byt byl koupen s již vyzděným jádrem a propojeným kuchyňským koutem s obývacím pokojem. Nachází se na jednom z prvních pražských sídlišť Invalidovna s orientací na severovýchod a severozápad. Orientace se nejprve nezdála být zcela šťastná, ale nakonec umístění bytu v 9. patře a okna přes celou stěnu místnosti poskytují světla dostatek a ještě výhled do okolí. Obavy z nedostatku světla ovlivňovaly celý průběh rekonstrukce, proto byly voleny převážně světlé odstíny a důraz byl kladen na maximální propojovaní a otevřenost prostorů. Rekonstrukci mělo urychlit narození syna Františka, přesto trvala, místo očekávaných dvou, tři měsíce. Bylo potřeba očistit stěny od původních tapet nanesených přímo na betonové zdi, vyzdít nové příčky v pokojích, rozvézt novou elektřinu a vylít betonovou stěrku. Pak už následovalo vše ostatní. Tak se František nastěhoval až v prvním měsíci.
 Hlavním cílem bylo otevřít dispozici bytu a vytvořit průhledy ve všech směrech, které jsou navíc umocněny posuvnými dveřmi s otvorem až ke stropu. Ze sedačky je tak možné pozorovat výhled z okna obývacího pokoje a zároveň i přes vstupní chodbu z okna v dětském pokoji. Dalším sjednocujícím prvkem je litá polyuretanová podlaha ve světle šedém nádechu, kterou bylo možné aplikovat do všech prostor bez nutnosti prahů. Přes zmíněnou otevřenost je v bytu patrné rozdělení na část společenskou a část intimní. Rozdělení je zdůrazněno i použitím odlišného materiálu pro nábytek. Ložnice a úložné skříně v chodbě jsou navrženy z borovicové loupané překližky, zatímco obývací pokoj s kuchyňským koutem je vyplněn masivním dubovým dřevem kombinovaným s jemně šedou deskou. Jedním z motivů bytu jsou kruhy, skleněné otvory ve dveřích do koupelny a na  záchod, kruhová zrcadla, kulaté koberce a nakonec i kulatý jídelní stůl. Dalším propojovacím elementem jsou lustry - prototypy z naší kolekce Derviš, které vznikly ve sklárně v Novém Boru. Čeká na nás ještě poslední etapa a tou je dětský pokojík...
schwestern
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Petr Šmídek, 16.05.16
Návštěvnost: 16802 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
paráda! Petr 20.05.16 10:44
to dělaly/ navrhovaly fakt dvě ženy?? Martin Šťastný 20.05.16 11:05
velká paráda petina 23.05.16 16:32
skvělá atmosféra.. Andy 31.05.16 16:55
2 dotazy ferdos 01.06.16 08:32
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Září 2017
arrow
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.