Rodinný dům Slaný I

Rodinný dům Slaný I
Jedná se o novostavbu rodinného domu pro čtyřčlennou rodinu v již zastavěné oblasti. Stavební parcela, s původním opukovým plotem, navazuje na obytnou zástavbu jakéhosi neuzavřeného bloku s okny i do zahrady novostavby.  
Nejbližšímu okolí a dané parcele vévodí vzrostlé, jehličnaté stromy.
Dům je navržen jako solitérní objekt v zahradě se vzrostlými stromy, jejichž výšku nechává spolu se zahradou vyznít. Půdorysně objekt vychází ze specifického tvaru pozemku.
Stavba je tvořena dvěma hmotami. Hmotou garáže a hmotou vlastního domu, která je na nižší a výškově utopenou hmotu garáže "nasazena".
Garáž s dílnou přiléhá na hranici pozemku, v jeho nejnižší části, ke garážím sousedních objektů.
Interiéru obytné části dominuje dvoupodlažní prostor obývacího pokoje, který je otevřený do střešní konstrukce a ve spodní části je ve velké míře prosklený. Úroveň podlahy obývacího pokoje je ještě vůči podlaze celého domu o dva stupně níž, čímž se výška daného prostoru ještě umocňuje.
V přízemí domu je dále příčná vstupní chodba, umožňující vstup do domu ze dvou stran. Z chodby lze vstoupit do prostoru kuchyně a jídelny, respektive na schodiště do 2. NP, či do části pro hosty (pracovny) s přiléhající toaletou. Z prostoru jídelny lze využít vstup na terasu, respektive do zahrady. Terasa je z větší části kryta přečnívající hmotou 2. NP. Ve 2. NP jsou dětské pokoje a ložnice s koupelnou a šatnou. Dům je zděný, fasáda domu je větraný plášť, tvořený modřínovými pásky, obklad nižší části garáže_Cetris.
Dům byl stavěn svépomocí.
Ing. arch. Martin Beránek
4 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
paráda
utte
17.05.16 09:34
K FASÁDĚ SLANÝ
MARTIN KUBRICHT
20.05.16 02:19
To má duši i nápad!
lery
18.10.16 07:46
Fasada
Hasna
05.09.18 01:06
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Martin Beránek, Jan Švestka