Kancelářské prostory SOCIALBAKERS Karlín

Kancelářské prostory SOCIALBAKERS Karlín
Spolupráce:Jaroslav Zima, Lenka Chmelířová, Miroslav Juren, Jana Školníková, Petra Barotková
Adresa: Forum Karlín, Pernerova 676/53, Karlín, Praha, Česká republika
Projekt:2014 - 2015
Realizace:2014 - 2015


Forum Karlín
, 3 – 4 podlaží kancelářské budovy z dílny Ricardo Bofilla

Kanceláře Socialbakers, mladé expandující firmy zabývající se statistikou a analýzou sociálních sítí, pro cca 300 zaměstnanců

Návrh je v kontrastu vůči korporátnímu prostředí budovy - hned od laminátového vstupu je zřejmé, že jde o trochu jiné kanceláře. Řešení je výslednicí snahy o nekonformní prostředí a pečlivě zvažovaných investic z cílového rozpočtu. Dvě podlaží spojené novým otvorem se schodištěm nabízí cca 300 pracovních míst se zázemím pro mezinárodní tým Socialbakers.  Namísto dvojitých podlah a podvěsného podhledu jsou tu broušený beton a přiznané instalace. Vnitřní „ulice“ s ambientním osvětlením propojuje jednotlivé departmenty po obvodu. Jejich vymezení je naznačeno buňkami jednacích místností, s barevností příslušných sociálních sítí. Přirozeným centrem je kavárna na podiu za recepcí.  V návrhu je podprahově obsaženo téma komunikace, zosobněné jednak námořními kontejnery, surovými autentickými artefakty světových moří, hostící kuchyňky, servery a relax prostory. A jednak v autorských konceptuálních dílech Petry Skořepové. Obvodové betonové stěny jsou potvrzeny žlutým válečkem. Nábytek a vybavení je kombinací bazarového výběru židlí, perských koberců, a autorským nábytkem D3A z barevných jeklů a přepravek.
Návrh vznikl s důvěrou a aktivní spoluprací Jana Řežába a členy týmu SB. Při nezúčastněné návštěvě - když vás tiše míjí mladý muž na longboardu, a slečna soustředěně pracuje s notebookem zabořená ve fatboyi v pletivové kleci na kontejneru - máte příjemný pocit, že je nové prostředí rychle a úspěšně osvojeno.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od D3A spol. s r.o.