Dům v údolí

Dům v údolí

Oslovil nás zahraniční klient, který naši práci dlouho sleduje. Přál si studii, projekt a následně i realizaci domu, který nebude mít kompromisy.
Poctil nás obrovskou důvěrou, protože nám sdělil jen základní zadání a hrubou materiálovou představu. Zbytek nechal na nás.
Zadání obsahovalo tyto důležité body: velice prostorná garáž, velká a pohodlná šatna u vstupu, kuchyň co nejblíže vstupu, ale zároveň propojená s celou denní částí a orientovaná do zahrady, samostatná pracovna, veliká vinotéka, dostatek prostoru na vyspělé technologie, hlavní ložnice s šatnou, koupelnou a přístupem k vířivce, vířivka jako součást interiéru ale propojena i se zahradou, dva pokoje pro hosty a nutné zázemí k nim.
Pozemek je rovinatý s krásným výhledem na zalesněné kopce zvedající se směrem na jih a západ.
Dům je ve tvaru písmene L, "rameno" domu s nejkrásnějším výhledem na zahradu a krajinu za ní zahrnuje především velkou denní část s kuchyní, jídelnou, obývacím prostorem a pracovnou.
Druhé "rameno" domu je klidové s ložnicemi, šatnami a koupelnami.
Spojujícím momentem obou ramen je oboustranně prosklený prostor s vířivkou, z něhož je možno vstupovat do uzlu hlavní ložnice nebo přímo na terasu do zahrady.
Věříme, že dům bude stále odrážet osobnosti svých majitelů. Jejich kultivovanost, zralost, inteligenci a noblesu.
5 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Půdorys
Whiskey
25.02.16 11:22
A_rchitektka
Lamik
25.02.16 02:20
Pekné..
Alroka
25.02.16 06:58
Půdorys
Bloom
26.02.16 07:11
Kde končí architektura
Vladimir Sitta
03.03.16 01:38
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Ivana Dombková