Vila Josefa Kováříka

Vila Josefa Kováříka
Adresa: Vojáčkovo náměstí 5, Prostějov, Česká republika
Projekt:1910
Realizace:1910-11


K prodeji se nabízí rodinná vila průmyslníka ing. Josefa Kováříka z roku 1911, která byla postavena podle projektu architekta Emila Králíka a je chráněnou kulturní památkou. Z architektonického hlediska, jde o pokus spojení tradice antického domu s anglickou halovou dispozicí.



Dispozice: v přízemí je zdobný vestibul, který je obložen mramorem. Odtud se vstupuje přes předsíň do reprezentační obývací haly s dominantním dřevěným interiérovým schodištěm do patra. V přízemí jsou dále 3 pokoje (26 m², 30 m², 29 m²) a ložnice (45 m²) situovaná do zahrady, kuchyň, koupelna, WC a prosvětlující atrium s výrazným artefaktem. Z ložnice se vstupuje přes zimní zahradu na zahradu.

Okna, vedoucí do ulice, jsou ozdobena stylovými historickými vitrážemi. Ozdobné vitráže jsou také v hale nad schodištěm. V patře jsou další 4 pokoje (18 m², 23 m², 30 m² a 27 m²), kuchyň a příslušenství.
Z největšího pokoje je vstup na lodžii. Bočním schodištěm se dostaneme do přízemí i na prostornou půdu a do dalších 2 pokojů (19 m² a 11 m²). Ve všech pokojích jsou parkety, v ostatních místnostech dlažba. Dům je celopodsklepený a v suterénu jsou ještě 2 pokoje (18 m² a 19 m²).

Siné stránky: výjimečná poloha v historickém středu města, frekventovaná obchodní zóna, výborná dostupnost MHD, technický stav je schopen sanace , značná historická hodnota, možnost parkování na vlastním pozemku, vysoká estetická hodnota.

Použití kvalitních materiálů i vysoká úroveň řemeslné práce řadí stavbu k významným dokladům prostějovské architektury před 1.světovou válkou.
Nabídky realitní společnosti Remax v roce 2011
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Emil Králík