Design showroom – TY IDENTITY

Design showroom – TY IDENTITY
Spolupráce:Irena Vojtová
Adresa: Poštovní 2, Ostrava, Česká republika
Realizace:2015
Náklady:150 000 CZK


Design shop "Ty Identity" vznikl v samém centru Ostravy. Jedinečný záměr pro aktivitou vymírající centrum města měl vzniknout pouze s minimálním rozpočtem. Showroom současného českého designu spolu s místem pro workshopy a další doprovodné aktivity znázorňuje svým interiérem ideu originality a rozlišných uměleckých názorů jednotlivých designérů, "Ty Identity".

Koncept návrhu
Pojetí prostoru vychází z interpretace identity jako takové. Pro projekt je vybrán čtverec, základní osově souměrný, identický tvar. Základní tvar je dále deformován a modifikován. Vznikají prostorové útvary, kvádry různých parametrů a vlastností. Originální ve svém tvarosloví, různé v materiálu, barvě a užití. Ve výstavním prostoru se objevuje 26 originálních hranolů, stejně tak, jako míst pro vystavující tvůrce.
Používáme materiál, který se bude jednoduše aplikovat, a vytvoří nosnou linku interiéru. Síťovina tvoří hlavní motiv, krabice poslouží jako výplň. Tyto prvky jsou následně využity pro balení zakoupeného výrobku. Zákazník si odnáší "identitu" v síťovce.

Architektonické řešení a konstrukční řešení
Dominantní strukturální stěna, která plynule přechází do stropní části, tvoří hlavní motiv interiéru, a stává se důležitým výstavním prostorem. 
Konstrukci strukturální stěny tvoří zavěšená síť. Rozmístění krabic zajišťuje plné zakrytí stěny a stropu bez stavebních úprav. Výstavní mobiliář je součástí strukturální stěny, nebo je volně rozmístěn v prostoru.

Materiálové řešení
Návrh kombinuje čistě bílé prvky s jemným odstínem březové překližky, kartonu a síťoviny. Světlé a teplé barvy navozují příjemnou atmosféru, která však neruší vystavení designových produktů. Detaily tvoří drobné kotvící doplňky, ocelová lanka.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Gratulace!
Lenka Štěpánková
07.01.16 10:46
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Zuzana Hartlová, Jakub Heidler