Café. Bistro. Pekařství Záhorský

Café. Bistro. Pekařství Záhorský
Bistro se nachází na rohu ulic Dejvická a Eliášova v Praze Dejvicích v původně secesním domě puristicky upraveném roku 1929. V období secese zde byl ranní výčep a v roce 1929 byl změněn na prodejnu Baťa se zajímavými výkladci. Bohužel nic se nedochovalo a prostor byl před naší rekonstrukcí ve velice zdevastovaném stavu. Navrhli jsme kompletní rekonstrukci prostor a fasád v přízemí. Zásadní byla výměna oken, kdy pevné kovové výkladce byly nahrazeny za výsuvná okna, která prostor propojily s parterem ulice.
Návrh interiéru reflektuje zaoblené nároží domu a odráží ho v centrálním pultu, který v jedné části přebíhá do baru a v druhé do prodejního pultu pekařství.
Sezení v části bistra je situováno podél nově navržených výsuvných oken a podél protilehlé stěny formou lavic se stoly a židlemi.
V části pekařství je dominantní prodejní pult s vitrínami. Sezení je řešeno v čelní části lavicemi se stoly a židlemi. Pro rychlejší občerstvení jsou navrženy barové desky v okenních otvorech.
Důležitým prvkem interiéru, vedle hry barev jednotlivých prvků, je zjemnění přísného půdorysu nerovnoměrně rozvěšenými světly v prostoru a použití vzoru, který je navržen na stropě a koncových stěnách obou částí. 
Ve vnitřní části dispozice je situována kuchyň a mytí nádobí, které jsou od hlavního prostoru odděleny žaluziovými stěnami.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od JRA   Jaroušek Rochová architekti