Kongresový sál / PVA EXPO Praha

Kongresový sál / PVA EXPO Praha
Generální projektant:Progres atelier, Jindřich Kaas
Adresa: Beranových 667, Letňany, Praha, Česká republika
Investor:PVA EXPO, a.s.
Projekt:2013-14
Realizace:2014-15
Užitná plocha:1610 m2


Nedávno dokončený výstavní objekt slouží jako nová brána do areálu PVA EXPO v Letňanech. Jeho součástí je i vstupní hala, která odbavuje větší část návštěvníků, poskytuje moderní zázemí pro celý areál a ukrývá v sobě kongresový sál pro 650 osob.

Na základě řady studií a variant jsme definovali jasně čitelný koncept, který se ve třech fázích zrealizoval. Jednoduchým vložením nezávislé a výrazově odlišné struktury do existující průmyslové haly redefinujeme její vnitřní prostor. Vznikají tak dva propojené a přesto velice odlišné světy – velkorysý foyer s otevřenou galerií a multifunkční kongresový sál.
První je otevřený, rušný, plný života a pohybu. Červená podlaha v kontrastu s bílým lesklým pláštěm a průmyslovými ocelovými nosníky tvoří výrazný a na první pohled snadno zapamatovatelný obraz.
Prostor sálu je naopak záměrně tlumenější, a nechává tak vyniknout tomu co se v něm děje. Příjemný dojem podporuje kvalitní akustické řešení, stmívatelná svítidla, měkký koberec a jednoduchá černo-bíla barevnost.
Propojení je realizováno pomocí pěti lapidárních zářezů v rytmu stávající konstrukce haly. Zjednodušují orientaci, průstupnost a přes velkoformátové prosklení nechávají přehlédnout nerušeně celý prostor.

Objekt obsahuje veškeré nutné zázemí, VIP skybox, skladové plochy, podružné provozy a technologie. Zároveň umožňuje proměňovat výraz a charakter obou hlavních částí pomocí multimediální projekce na svůj bílý hladký plášť.
Objekt je tvořen nosným stěnovým systémem z tenkostěných profilů opláštěných sádrovláknitými deskami a finalizován nátěrem. Propojení s přízemím zajišťuje dvojice subtilních ocelových schodišť a velkoprostorový evakuační výtah.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od PROGRES architekti