Rekonstrukce rodinného domu Klenovice

Rekonstrukce rodinného domu Klenovice
Dispozice / hmota
- jedná se rodinný dům, který byl vystavěn v průběhu 80. let víceméně svépomocí. To znamenalo mnoho překvapení v průběhu rekonstrukce z hlediska použitých materiálů "co dům dal". Původní dispozice měla dva vstupy - z ulice a ze zahrady. Zahradní vstup jsme odstranili a prostor chodby využili pro pracovnu. Původní obývací pokoj a jídelna byly oddělené místnosti s různými výškami podlah, úpravou jsme je spojili a navíc otevřeli i do prostoru kuchyně. Obývací pokoj je od pracovny oddělen velkými posuvnými dveřmi.
V horním patře byl původně prostor nad schodiště předělen dřevěným provizorním patrem. Po jeho odstranění vznikl převýšený prostor pracovny. Původní schodiště jsme doplnili novými nástupními stupni. Většina parapetů oken ve spodním patře byla vybourána a nahrazena francouzskými okny.
V horním patře došlo k největším změnám v pozicích koupelen, které byly umístěny na severní stranu. 

Koncept /barevnost /materiály  -  celá barevnost a materiálová skladba interiéru vychází z nadčasové kombinace běleného dřeva, odstínů šedé a drobnými akcenty antracitu až černé. Pouze v dětských pokojích jsou použité uměřené barvy na nábytku, v dětské koupelně pak žlutá hravá v kombinaci s betonem.

Kuchyně - je umístěna do prostoru, který byl v době výstavby domu počítán jako garáž, to vysvětluje sestavu tří malých oken, které jsme využili k osvětlení pracovní desky. Na kuchyni navazuje samostatná spíž, proti kuchyni je umístěna vysoká úložná skříň / příborník. Varný ostrůvek je obložen dřevěnými prkny ve stejném designu jako je podlaha v obývacím pokoji. Obklad se opakuje i na lemování svítidel nad ostrůvkem. Odvětrání varné desky je řešeno výsuvnou vestavnou digestoří.

Jídelna
- do jídelny je umístěn velký jídelní stůl s deskou s imitací betonu a masivní ocelovou kříženou podnoží. Vzhledem k tomu, že jsme do jídelny kvůli logistice neumístili žádný nábytek jako příborník apod., rozhodli jsme se čelní stěnu, které dominuje celému obytnému pokoji, obložit dřevěnými lamelami, které jsou použité na podlaze. Z bočních hran je obklad nasvětlen LED pásky.

Obývací pokoj - oproti ostatním prostorům v přízemí je utopen o tři výškové stupně. Toto snížení jsme využili k tvorbě zad sedačky směrem do jídelny. Sedačka, která je vyrobena na míru,  je umístěna do rohu na vyzděný sokl. Na sedačku navazuje krb na dřevo. Knihovna vyplňuje oddělující stěnu mezi obytným pokojem a pracovnou.

Pracovna - navazuje na obytný pokoj, od něhož, stejně jako od vstupní chodby, je oddělena posuvnými dveřmi. Jedno křídlo slouží pro uzavření buď chodby, nebo obytného pokoje. Celá jedna stěna je tvořena knihovnou, která pak dále pokračuje do chodby. Přes pracovnu je přístup do horního patra s ložnicemi. Díky otevření a zvětšení oken se jedná o téměř nejsvětlejší místnost v domě.

Ložnice & koupelna  -  hlavní ložnice je umístěna do severního rohu pod šikmou střechu. Je přístupná přes samostatnou šatnu. Na ložnici přímo navazuje hlavní koupelna, která je oddělena kouřovým prosklením. Jednoduchou barevnost ložnice a koupelny v kombinaci bílé a amerického ořechu doplňuje výrazná dlažba na podlaze koupelny. Koupelna je vybavena volně stojící vanou s výhledem z okna.

Dětské pokoje  -  hlavní dětský pokoj je vybaven patrovou postelí, v šuplíku je umístěna č. Záložní matrace pro návštěvy. Horní patro postele je přístupné po schodišťové polici se šuplíky.  Druhý dětský pokoj je vybaven čtecím boxem s polstrováním a LED páskem.

Dětská koupelna -  slouží pro 3 kluky. Je vybavena dlouhým žlabem se třemi bateriemi, vanou a oddělenou toaletou. Obklady jsou v designu betonu, navíc doplněny žlutými šipkami. Žlutá se objevuje i na doplňcích, akcentech nábytku a skleněné příčce oddělující toaletu.

Doplňky - v celém interiéru jsou použité interiér doplňky ze sortimentu našeho showroomu LOOOOX.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od OOOOX s.r.o.