Kanceláře NCR, Praha

Kanceláře NCR, Praha
Mobiliář:cre8
Adresa: River Garden Karlín II, Karlín, Praha, Česká republika
Investor:NCR
Realizace:2014
Užitná plocha:3700 m2


Společnost NCR je světovým lídrem v oblasti transakčních technologií. Tuzemská dcera tohoto výrobce a tvůrce platebních systémů si pronajala 3700 m² v karlínském centru River Garden II, pro které naše studio navrhlo veškerý interiér. Jde o projekt 300 pracovních míst rozložených do dvou pater karlínské administrativní budovy.

Zadání a koncept kancelářského prostoru — Našim zadáním bylo navrhnout kanceláře pro IT společnost, která se zabývá vším spojeným s platbami a transakcemi – od software až po fyzické produkty. Důležité bylo vytvořit netradiční a přitažlivý prostor pro zaměstnance. Pracovali jsme s celkovou plochou více než než 3700 m² ve dvou patrech administrativního centra River Garden II. Rozvíjeli jsme koncept otevřeného industriálního prostoru a atmosféru kreativní továrny, která dobrým navržením vytváří sama inspirativní prostor pro své zaměstnance.

Členění prostoru a materiály — Základním prvkem zůstal otevřený prostor, do kterého jsou vloženy příčky z OSB desek, které tento prostor přirozeně člení. Do jednotlivých menších částí, jež zde vznikly, jsou situovány zasedací a relaxační místnosti, kuchyňky a pracovny. Důraz je v celém prostoru kladen na důsledně dodržovanou koncepci, funkčnost, udržovatelnost a pestrou nabídku využití prostoru pro zaměstnance.
Používali jsme beton v jeho přirozené podobě, OSB desky a bílý nábytek doplněný o výrazné prvky ve firemních barvách zelené, oranžové, šedé a černé. Jistým atypickým prvkem celého interiéru jsou bezesporu „jeskyně“; malé prostory, které jsou vyloženy chlupatým zeleným kobercem ve firemní barvě NCR a slouží k telefonování nebo soukromým jednáním.

Ateliér Kunc Architects připravil ve spolupráci se společností cre8 návrh a koncepci interiéru kanceláří. Výsledkem jsou návrhy pro každý jednotlivý prostor: od recepce a lobby se sezením, přes místnosti určené k setkávání a konzultacím, konferenční místnosti až po relaxační zóny, kuchyňky nebo již zmiňované 'soukromé jeskyně'.
Celková realizace dobře odpovídá struktuře a provozu globální IT společnosti. Z pohledu NCR se jednalo především o potřebu sestěhování dvou samostatných entit, které se díky fungujícímu interiéru povedlo propojit.
 
Hlavní charakteristiky realizace:
— otevřený prostor
— zachování atmosféry pohledové betonové konstrukce a otevřených technologií
— vložené OSB desky vytvářejí 'domečky s vnitřními funkcemi' dělící prostor
— kanceláře na stejné úrovni
— kuchyňky v konceptu kavárny
— výrazná grafika vycházející z korporátního designu firmy doplňuje celkovou atmosféru kanceláří a pomáhá se s jednotlivými místy identifikovat
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
nevím, nevím
Dagmar Kovalčíková
30.07.15 08:49
já vím.... :-)
Kunc
17.12.15 02:49
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od ATELIER KUNC architects, s.r.o.