Bistro Proti Proudu

Bistro Proti Proudu
Spoluautor:Lenka Pechanová
Adresa: Březinova 22/471, Karlín, Praha, Česká republika
Investor:Karolina a David Koneční
Projekt:12/2014
Realizace:3/2015


foto: BoysPlayNice
Proud a spojení jsou hlavní motivy interiéru bistra Proti proudu v pražském Karlíně. Inspirace karlínským inovátorem v obklasti elektrotechniky – Františkem Křižíkem – se prolnula s myšlenkou propojení skrze dobrou kávu a skvělé jídlo.
Hlavní barovou stěnou z bílé překližky s perforací je vytvořen rastr, na který jsou navázany veškeré prvky na stěně, od vodicích terčů drátů po roli popsanou každodenním menu.
Síť drátů rozbíhající se od spínačů za pultem ke světlům nad stoly zviditelňuje propojení mezi obsluhou a hosty. Světla jsou ovládána jednotlivě, rozmístění spínačů v rastru stěny za pultem přepisuje rozmístění světel v prostoru. Světla se rozsvěcují a zhasínají s přicházejícími a odcházejícími hosty, s každým otevřením vstupních dveří se tak bistro trochu rozproudí.
Textura překližky je tlumeným odrazem vzoru kamenné podlahy, stejně tak dubová deska pultu a jednotlivých stolů. Ocelovým prvkům je ponechán charakter surového černého železa. Výjimkou je jen rezavý pult s mottem, které rez neohrozí – IN COFFEE WE TRUST.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Dotaz na autora...
Silibrand
21.05.15 08:27
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Mimosa architekti MODULORA