Bistro Franz

Bistro Franz
Adresa: Veveří 14, Veveří, Brno, Česká republika
Investor:Radek Nozar
Projekt:06-09.2011
Realizace:08-11.2011
Užitná plocha:110 m2
Náklady:750 000 CZK


Při řešení interiéru a vizuální podoby Bistra FRANZ jsme vycházeli z původní pařížské podoby bister, kde tento druh podniku vznikl. Bistra jsou tradičně malé (rodinné) restaurace, kde se celodenně podávají jednoduchá kvalitní jídla, nápoje a káva, a to i do pozdních hodin. Jejich interiéry se liší od "velkých" restaurací jistou "domáckou" střídmostí, a zároveň silným charakterem, který si najde vlastní okruh věrných zákazníků.
Zvolili jsme proto tradiční materiály (dřevo, kov, sklo, plech), které jsme zpracovali v jednoduchých tvarech mobiliáře s výraznou barevností. Interiér je moderní a zároveň tradiční, stejně jako jídlo z místních surovin, které bistro nabízí. Zákazník by se měl v bistru cítit jako doma, ale zároveň ocenit jeho osobitou podobu.
Bistro byla pojmenováno FRANZ po architektu Františku Pavlů, který navrhl dům, kde se náš podnik nachází. Pavlů byl výraznou osobností secesního Brna, autorem Tivoli a mnoha dalších staveb. Nic z původního interiéru se na Veveří 14 nedochovalo, a tak jsme zvolili poněkud archeologickou metodu a odhalili původní hrubou omítku z roku 1905 a v interiéru použili barvy z fasády domu, aby jsme na pana Pavlů alespoň částečně navázali.
Ing. arch. Martin Hrdina
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Martin Hrdina