FORUM KARLÍN - interiér

FORUM KARLÍN - interiér
Spolupráce:Stanislava Blažková, Pavel Kvintus, Andrej Kacera, Blanka Pöschlová
Realizace:2014


Multifunkční hala Forum Karlín je situována v komplexu kancelářských budov v Karlíně, pražské čtvrti, která se již od 19. století vyvíjela jako industriální část Prahy. Koncept interiéru svojí atmosférou reflektuje atmosféru současného Karlína - místa, kde je industriální minulost stále cítit, zatímco ožívá novým životem současných kancelářských budov, výstavních prostor pro současný design a divadlo, alternativní scény.

Industriální minulost celé čtvrti, kontrast starých hrubých továrních hal a moderního designu, dala také tvář samotnému interiéru sálu.

Multifunkční sál nabízí možnost uspořádání velkých koncertů, plesů, banketů či divadelních představení, stejně jako intimnějších akcí, pro které jsou připraveny prostory lobby v jednotlivých patrech.

Sál zabírá 3 podlaží kancelářské budovy, mezi parkingem v suterénu a kancelářskými prostory v nadzemních podlažích objektu. Každé z podlaží má svoje vlastní lobby s odlišnou atmosférou. Vstupní, prostřední podlaží celého prostoru, je tříramenným atypickým schodištěm propojeno s ostatními dvěma úrovněmi. Ze vstupního lobby, ve kterém jsou umístěny šatny a toalety, se schází na úroveň parketu. Suterénní lobby nabízí 2 bary a shromažďovací prostor pro velké akce. Toto lobby je prostorově spojeno s parketem, od kterého je oddělitelné mobilní akustickou příčkou. Schodištěm je ze vstupního prostoru přístupné také nejvyšší podlaží haly s druhou galerií, přístupnou přes VIP lobby, nabízející intimnější, spíše klubovou atmosféru. Odlišným funkčním určením jednotlivých podlaží je přisouzena také rozdílná barevnost, a použití materiálů.

Za podiem jsou v jednotlivých podlažích umístěny obslužné místnosti - šatny, přestavitelné na přednáškové sály, místnosti pro cattering, kanceláře.

Industriální hrubost je odražena v materiálech a detailech interiéru - jsou přiznány betonové sloupy nosné konstrukce, pohledový beton hlavního schodiště, obklady stěn jsou ze surové oceli. Tyto, ve svém povrchu i detailu hrubé materiály, jsou kombinovány s jemnými detaily interiéru v barech, precizními detaily atypových dveří či ocelového schodiště, zrcadly v posledním podlaží. Povrch parketu je z přírodního dubu.

Barevné schéma sálu odpovídá potřebám produkce, pro kterou je tmavý prostor nutností. Barevnost se neomezuje na černou barvu, je využita celá škála šedých odstínů, které se směrem k hornímu podlaží zesvětlují. Monochromatická barevná škála je v plochách i v grafice oživena žlutou barvou, která by měla podpořit industriální atmosféru celého prostoru.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od A8000 s.r.o.