Rekonstrukce bytu Choceradská

komplexní rekonstrukce bytu 2+1 na Spořilovském sídlišti

Rekonstrukce bytu Choceradská
Adresa: Choceradská, Spořilov, Praha, Česká republika
Realizace:2015
Užitná plocha:53 m2



Původní dispozice v bytu činžovním domě byla relativně kvalitní, nicméně trpěla několika klasickými neduhy těchto objektů. Zejména se jednalo o nedostatek úložných prostor a poddimenzovanou koupelnu. Přičtěme k tomu také nevyhovující stav elektroinstalací a celkově jiný styl života v současnosti a máme dost důvodů k přestavbě.
Při zamýšlené rekonstrukci bylo jasné, že vzhledem k uspokojivému stavu bytu se bude muset jednat o velice zásadní zlepšení kvality života, aby byl tento zásah ospravedlnitelný.

Došlo k celkovému přenastavení dispozice. Ložnice a obývací pokoj si vyměnily svá místa v půdoryse, čímž došlo ke spojení pokoje s kuchyní a tak k vytvoření jednoho prostorného obytného prostoru. Ten může být dle potřeby předělen posuvnou multimediální stěnou, která je ze strany kuchyně opatřena tabulovým nátěrem.

Posunutím příčky mezi obytnými místnostmi bylo vyřešeno elegantní oblou stěnou z pískovaného plexiskla.
Umístěním ložnice do původního umístění obýváku vzniklo místo na prostornou šatnu se vstupem z chodbičky. Oddělení klidové části je řešeno posuvnou stěnou opět z pískovaného plexiskla, která poskytuje soukromí, ale současně umožňuje prostup světla skrz celou dispozici bytu.

Zatímco prostorově zůstalo WC nedotčeno, koupelna se rozšířila, aby již nebyla nejstísněnějším pokojem v bytě a vana zde bude nahrazena praktičtějším sprchovým koutem. Vedle širokého umyvadla se našlo místo pro pračku. Nad touto sestavou je umístěna zrcadlová skřínka s led podsvícením. Nad ní je umístěno okno pro přístup denního světla z kuchyně.
5 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
...
Daniel John
21.04.15 03:56
....
on
28.05.15 10:18
Material nabytek?
mdz
01.06.15 10:00
nábytek
on
01.06.15 01:30
hezke
jim_doma
09.06.15 02:33
zobrazit všechny komentáře