Interiéry společnosti ManpowerGroup

Interiéry společnosti ManpowerGroup
Adresa: Administrativní centrum Florentinum, Praha, Česká republika
Realizace:2014
Užitná plocha:1100 m2


Do pražských kanceláří ManpowerGrouptm v administrativní budově Florentinum jsme zajišťovali kompletní dodávku interiéru, který je vystavěn na principech konceptu Living Office značky HermanMiller. Vytvořili jsme zde unikátní a atraktivní pracovní prostředí, které přináší lepší propojení zaměstnanců, větší kreativitu i výkonnost a ve svém důsledku užitek pro všechny. Koncept Living Office respektuje skutečnost, že každý obor činnosti je jiný. Věříme, že prostor může fungovat jako mocný nástroj pro vyjádření specifické firemní kultury a rozvíjet její jedinečné ambice. Proto nejde o jednotné řešení pro všechny. Každý koncept Living Office je unikátní, založený na konkrétních cílech, povaze a činnostech uživatelů.

Realizace na ploše více než 1 100 m² zahrnovala jak pracovní místa pro 60 lidí centrály společnosti, tak další jednací, konferenční a společenské prostory. Při této rozsáhlé zakázce jsme použili produkty většiny značek z našeho portfolia, především ale kancelářský nábytek HermanMiller, dále produkty značek BuzziSpace, Enea Design nebo Viccarbe. Dodávali jsme rovněž nábytek na míru, podlahové krytiny, akustické řešení, speciální osvětlení i nástěnnou řezanou grafiku.

Pro navržení kancelářského interiéru nového sídla ManpowerGroup bylo nezbytné vytvořit vstupní analýzu, abychom na základě rozhovorů s jednotlivými zaměstnanci a odděleními společnosti zjistili jejich potřeby a mohli jsme tak vypracovat odpovídající space plan. Náš konečný návrh pak dostal do rukou architekt Lubor Sladký z architektonického studia S.H.S architekti, jehož úkolem bylo dodat interiéru barevný řád a "genia loci".

PRVNÍ LIVING OFFICE V NAŠEM REGIONU

Moderní kanceláře by měly být přitažlivé, měly by umožňovat uplatnění a rozvoj těch schopností a dovedností, které představují hnací sílu inovace a výkonu a které uvedou strategii dané společnosti v život. Přesně takto přemýšlel o vzhledu nového sídla společnosti ManpowerGrouptm její  marketingový specialista Tomáš Radvak. „Při jednání s konkurenčními společnostmi o pojetí našich kanceláří jsme měli pocit, že se nám snaží pouze prodat maximální množství příček. V návrzích byly dlouhé, neefektivně využité chodby, uzavřené těsné kanceláře nebo naopak sterilní openspace. U společnosti cre8 nás zaujal úplně odlišný přístup, kde byl na začátku detailní zájem o fungování celé společnosti, týmů a jednotlivců, a až potom nám byl představen návrh space planu, který byl prezentován jako koncept pro podpoření spolupráce a výkonnosti zaměstnanců a ne jako způsob rozmístění kanceláří."

"Naše první prezentace byla úspěšná, ale rozhodujícím a klíčovým faktorem při prosazování konceptu Living Office, je vždy názor managementu společnosti. Sešli jsme se proto také s generální ředitelkou ManpowerGroup Česká republika a Slovensko Jaroslavou Rezlerovou a koncept jí představili. Nikoliv však v prostoru zasedací místnosti, ale na neformální půdě - v kavárně, jelikož i jedním z pilířů konceptu Living Office je neformálnost," vysvětluje Jan Bastař, jeden ze dvou partnerů cre8.

„Na počátku jsme si nebyli schopni říci, co přesně hledáme, ale byli jsme si jistí tím, že se chceme posunout od jednotvárných zasedacích místností a standardizovaných pracovních míst k modernímu pracovnímu prostředí. Usilovali jsme o propojení jednotlivých týmů, podpoření komunikace a zároveň o vytvoření příjemného domácího prostředí pro práci, kde se lidé budou cítit dobře. Navíc jsme potřebovali, vzhledem ke každoročnímu růstu naší firmy o desítky procent, vytvořit flexibilní space plan, který umožní expanzi a přeskupování týmů. Proto jsme se rozhodli vybudovat novou centrálu ManpowerGroup podle konceptu Living Office, který je v mnoha ohledech unikátní a slibujeme si od něj, že podpoří inovativní schopnosti, výkon a strategické cíle naší společnosti," říká Jaroslava Rezlerová, generální ředitelka ManpowerGoup.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od S.H.S architekti s.r.o.