Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Interiér bytu Rybářská

Autor: Jana Štěrbáková
Adresa: Rybářská 24, Staré Brno, Brno, Česká republika
Projekt: 2011 Realizace: 2011; 2013-2014
Užitná plocha: 66 m²

Mladý pár se na mne se záměrem rekonstrukce bytu obrátil poměrně brzy po koupi. Byt byl opotřebovaný předchozím užíváním a navíc s nevyhovující dispozicí.
Plocha bytu nebyla nijak veliká, ale zdálo se, že šikovným zorganizováním prostoru by se dal byt jaksi pocitově "nafouknout". Tato úvaha vedla k několika zásahům do dispozice. Kuchyně se spojila s obývacím pokojem a původní komora se zmenšila jen na průchozí šatnu v chodbě. Klidová část bytu byla od obývacího pokoje oddělena vloženým barevným objemem skříní. Tento zásah do dispozice poskytnul dostatek soukromí v klidové části bytu a žádný pokoj díky němu nezůstal průchozí.
Dispozice byla vymyšlená a začal se chystat projekt pro realizaci. Postupně jsem pro řemeslníky připravovala výkresy stavební části, rozmístění elektroinstalací, úprav na topení. S klienty jsme vybrali sanitu pro koupelnu a wc, dlažbu, obklady i dřevo na podlahu. Jak už to u malých bytů bývá, bojovalo se s centimetry. Materiály se po domluvě s investorem podařilo sladit. Podlaha je třívrstvá dřevěná - javor kanadský olejovaný. Dveře jsou dýhované přírodní dýhou - javor kanadský. Keramické obklady byly vybrány bílé lesklé velkoformátové, především kvůli optickému zvětšení prostoru koupelny a wc. Šedá dlažba s nádechem betonu byla zvolena pro předsíň, kuchyni, koupelnu a wc. Původně mělo být v bytě daleko víc dýhovaných částí, nakonec se však musely hledat úspory, a tak se místo dýhovaných prvků dala přednost lesklému bílému a matnému světlezelenému laminu. Truhláři si zaslouží pochválit za dotažené zpracování detailů i v místech, kde nic nebylo rovné, rovnoběžné natož pak kolmé. První etapa bytu byla hotová a pár se mohl nastěhovat. V této fázi realizace se s dětmi počítalo, ale zatím žádné nebylo na světe. Z volného pokoje se tedy stalo na čas skladiště.
S druhým přírůstkem do rodiny se začal vymýšlet pokojíček. V rámci další etapy interiéru se dodělal nejen pokoj dětí, ale dořešily se také skladovací prostory v obývacím pokoji - prostor na knihy, dokumenty, drobnosti kolem TV a jídelny. Byt velkoryse dotváří obrazy Václava Kočího, který mě na počátku ke spolupráci s touto dvojicí přivedl. Dnes už v bytě bydlí obyvatelé čtyři. Společně využívají prostor 66 m², zatím to jde a čas ukáže, co bude dál.
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Jan Kratochvíl, 26.03.15
Návštěvnost: 25428 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Listopad 2017
arrow
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.