Obchod Fransýr

Obchod Fransýr
Adresa: pasáž EGAP, Vodičkova 34, Nové Město, Praha, Česká republika
Projekt:07 / 2013
Realizace:09 / 2013


Obchod Fransýr se zabývá prodejem širokého sortimentu především francouzských sýrů, uzenin a dalších produktů. Do centra Prahy přestěhoval majitel obchod z malých prostor na Letné. Nachází se v přízemí funkcionalistického paláce, který dnes patří firmě EGAP a.s. Budova vznikala v letech 1927-29 podle návrhu architekta Františka Troníčka. Jako další přilehlé budovy, byla propojena s rozsáhlou sítí pasáží mezi palácem Lucerna a domem U Nováků. Prostor leží v dvorním traktu, na spojnici mezi těmito domy a díky střešním světlíkům profituje z denního světla v jinak trochu temnější pasáži.
Stavební dispozice je stávající, do bílého vyčištěného prostoru s přiznanými konstrukčními prvky byl v rámci nábytkové vestavby doplněn chlazený sklad a kancelář. Sádrokartonový box nad pracovní plochou skrývá rozvody vzduchotechniky. Prostor má novou podlahu z řezané slinuté dlažby, která má kombinací 4 barev šedé připomínat kostkovaný kuchyňský ubrus.
Materiálově se vybavení obchodu snaží reflektovat jednak péči jakou majitel věnuje prodávanému sortimentu i zákazníkům a také kvalitní zpracování prostor pasáže. Povrch nábytku je z dubové dýhy v kombinaci s panely natřenými černou tabulovou barvou, pracovní deska je z akrylátového kamene.  Prostor doplňují závěsná svítidla z opálového skla. Popisy na tabulích zrealizovala typografka Petra Dočekalová.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
bon fromage
sandokan
12.03.15 08:28
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od MAAT