Gill's Coffee SHOP & ESPRESSO BAR

Pražírna, prodejna, espresso bar, eshop

Gill's Coffee SHOP & ESPRESSO BAR
Pro společnost, která se zabývá zakázkovým pražením kávy z celého světa, jsme vytvořili reprezentativní prostor na ochutnávku čerstvě upražené kávy. V konceptu jsme se snažili zdůraznit různorodost káv po celém světě. Aroma kávy navozuje vůni dálek a její původ. Exotická atmosféra, použití tradičních materiálů nebo dekor domorodých kmenů byli nosnou myšlenkou konceptu. Většina kaváren jsou bílé až sterilně čisté, a proto jsme chtěli vytvořit interiér zabydlenější a útulnější.

V interiéru se promítá kompozice tří hlavních materiálů. Kompaktní monoblok baru je nejexponovanější místo celého prostoru. Čelo i pracovní deska jsou v černé barvě z kompaktních desek Fundermax. Bar je vyvýšený na stupínku, který zdůrazňuje jeho funkci. Je to místo, kde se odehrává celá příprava kávy. Dalším použitým materiálem je dřevo. Materiál dřevěné podlahy se odráží v lamelovém podhledu z masivu. Do podhledu jsou zapuštěná talířové světla o průměru 80 cm. Před barem je umístěno posezení. Tvarově jednoduché dřevěné stolky a židle také z masivu podtrhují individuální charakter celé prodejny. Koncepci materiálů doplňuje designový keramický obklad s černobílou grafikou. Zvolený obklad symbolizuje ornamentálnost etnických vzorů. Po pravé straně naproti baru je mapa celého světa, na kterou je možné umístit popisky lokalit, odkud firma kávu dováží.

Prostor je rozdělen na dvě části. Samotná prodejna je od zázemí oddělená posuvnou stěnou s tabulovou barvou, na které je uvedena aktuální nabídka. V zázemí se nachází jednací místnost s kuchyňkou a toaleta. Přímý vstup z ulice vybízí zákazníky k rychlé ochutnávce té nejlepší kávy.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Fandament Architects