Rekonstrukce malého bytu v Brně

Rekonstrukce malého bytu v Brně
Byt v druhém podlaží domu z konce 20. let minulého století zůstal v původním stavu přes 90 let. Vnitřní dispozice byla členěna na několik malých, oddělených místností (sklad, WC, pokojík pro služku). V rámci omezeného rozpočtu bylo třeba hledat řešení, které by do tmavého, 51 m² velkého bytu pustilo více denního světla, a přitom nabídlo dostatek úložných prostor.

Variabilita obývacího pokoje
Možnost zavřít kuchyňskou linku a zatáhnout závěsem celou stěnu s oknem spolu s několika světelnými scénáři umožňuje četnou proměnlivost hlavní obytné místnosti. Velký stůl pak podle potřeby slouží jako rozšířená pracovní plocha v kuchyni, jídelní stůl nebo pracovní místo.

Materiály
Původní špaletová okna a parkety v obývcím pokoji byly renovovány, zdi sousedící s vedlejším domem byly oškrábány na cihlu. Strukturu cihel doplňuje nábytek ze dřeva - kuchyňská linka a knihovna z březové překližky, stůl a dlouhá police z dubové spárovky.

Světlo
Koupelna je vnitřním pískovaným oknem propojena s ložnicí, se kterou se tak dostává do intimnějšího kontaktu. Od jara do podzimu na okno dopadá přímé ranní slunce, které koupelnu prosvětluje.  

Topení
Plynové přímotopy v ložnici a obývacím pokoji byly nahrazeny stropní topnou fólií, v koupelně byla při rekonstrukci vnitřních rozvodů vestavěna podlahová rohož.
12 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
krásné!
hana kodrová
05.12.14 01:37
Vhodně zvolené materiály
Tomáš Gábor
07.12.14 07:00
LED pásky
Tomáš Doležal
08.12.14 11:17
...
Jakub
08.12.14 06:56
moc hezký byt v štatlu
emo
10.12.14 12:39
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od atelier VIZAGE